Gå til sidens hovedinnhold

Måtte spille med krampetendenser

- Vi hadde ingen å sette inn, sier Rosenborg-treneren.

ROSENBORG - VIKING 2-2:

LERKENDAL (Nettavisen): Dermed mistet Rosenborg to poeng etter tre marerittminutter.

- Med den slutten der, blir det selvfølgelig en liten nedtur. Det skal rett og slett ikke skje. Når vi leder 2-0, er det utilgivelig å rote bort det, sier Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen.

- Lettvinte mål

Han var involvert i det siste baklengsmålet der islendingene Sverrir Ingason og Jodi Dadi Bödvarsson fant veien bak ryggen på Reginiussen, før sistnevnte chipet ballen over en utrusende Alexander Lund Hansen.

- Begge målene kommer ut av intet og er for lettvinte mål, rett og slett. Det virket som luften gikk ut av Viking på slutten, men så får de noen gavepakker. Det er selvfølgelig veldig surt for oss, mener Reginiussen, som sammen med stopperkollega Per Verner Rønning spilte de siste 20 minuttene med krampetendenser.

- Vi hadde ingen stopper å sette inn fra benken og måtte spille med det vi hadde. Stopperne har lite kamptrening og trenger de minuttene de får, for rett og slett å spille seg i form framover. Vi har full kontroll når det er spilt 86 minutter, så det er fryktelig bittert det som skjer på slutten, sier RBK-trener Per Joar Hansen, som mente Rosenborg hevet seg etter pause.

Treg start

For det var en førsteomgang preget av mye feil og lite finspill. For der Molde imponerte mange i seriepremieren, sendte lagene på Lerkendal ingen skremmeskudd i retning de andre medaljekandidatene. Morten Gamst Pedersen plukket opp nedfallsfrukten etter et langt oppspill fra Cristian Gamboa, men fyrte ikke med annet enn løskrutt da han traff midt på Viking-keeper Arild Østbø etter kvarteret. Det var stort sett det eneste Rosenborg hadde av skudd på mål i den første omgangen.

- Det var noe nervøst over oss i den første omgangen. Det første kvarteret var helt ok, men etter det var det mye uro med ball og vi fikk ikke involvert indreløperne og backene på den måten vi ønsket, sier Hansen, som måtte gjøre to bytter i pausen da Jørgen Skjelvik (magetrøbbel) og Jonas Svensson (lår) måtte kaste inn håndkledet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


- Dette er fotball

Men Rosenborg framsto som et annet lag etter sidebyttet. Anført av innbytter Mix skapte Rosenborg mer og det var den amerikanske landslagspilleren som sørget for årets første nettsus på Lerkendal. Rosenborg vant ballen høyt og Nicki Bille Nielsen tredde i gjennom Mix, som scoret via beina til Trond Bertelsen.

- Det å score er den beste følelsen og jeg håpet det kunne bli den matchvinnende scoringen. Med 2-0 rett etterpå føltes det som om seieren var i boks, men man kan aldri være sikker før dommeren blåser for siste gang. Det er det man elsker med dette spillet, men også det som er ganske dritt i dag, sier Mix.

Kastet kortene

Selv om det så lyst ut etter kveldens andre innbyttermål da Morten Gamst Pedersens frispark fant pannen til veteranen Micke Dorsin, var det nettopp de to tidlige byttene som ødela mye for Rosenborg-trener Per Joar Hansen. For da begge stopperne hadde krampe etter 70 minutter, hadde treneren allerede spilt det eneste defensive kortet på benken.

- Med to tidlige bytter på grunn av skade, fikk vi færre muligheter til å bytte. Vi måtte vente med det siste byttet, ettersom både Per Verner (Rønning) og Tore (Reginiussen) slet, sier Perry som tross alt mener det var noen lyspunktet i kampen.

- Jeg liker måten vi løftet oss etter en dårlig 1.omgang og vi scoret noen fine mål. I tillegg fikk vi i gang noen av de spillerne som ikke har spilt så mye i vinter, som begge stopperne og Morten Gamst Pedersen.

- Trenger tid

For Morten Gamst Pedersens del var Viking-kampen den første obligatoriske kampen siden 29.desember i fjor da Karabükspor tapte 1-3 mot Sivasspor i den tyrkiske toppdivisjonen. Etter 70 minutter mot Kalmar og 80 minutter mot Stabæk i treningskampene, fikk Vadsøværingen sine første 90 minutter i beina siden landslagssamlingen i Abu Dhabi i januar.

- Det var godt å endelig få spille en kamp av betydning. Jeg er ikke helt fornøyd med egen innsats, men trenger tid for å bli kjent med hvordan lagkameratene mine spiller. Det var gull verdt for meg å få 90 minutter igjen og jeg gleder med til fortsettelsen, sier Gamsten som noterte seg for årets første assist mot Viking.

Og fortsettelsen? For Rosenborgs del starter den borte mot Aalesund førstkommende lørdag, før Odd gjester Lerkendal 13.april.

Kommentarer til denne saken