Gå til sidens hovedinnhold

MC-fører holdt på å blåse bort

En MC-fører måtte klamre seg til rekkverket på Sotrabroen i den kraftige vinden.

(iBergen.no) Det blåser kraftig på Vestlandet fredag formiddag. Det fikk en MC-fører kjenne på kroppen da han skulle kjøre over Sotrabroen utenfor Bergen.

- Vindstyrken er målt til 24 knop i kastene. Vi fikk melding om en MC-fører som fikk problemer og måtte klamre seg til rekkverket midt på broen, sier operasjonsleder Kjell-Tore Aarnes ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

- Vi sendte en patrulje til stedet, men da hadde mannen kommet seg om bord på en buss og kom seg ned fra broen, fortsetter Aarnes.

Motorsykkelen står igjen midt på broen.

- Patruljen er på stedet og overvåker situasjonen. Broen er ikke stengt foreløpig, men vinden skal ikke bli mye sterkere før vi må stenge den, sier Aarnes.

SUPERSØK:Været der du er - akkurat nå

NYTTIG:Få været på mobil

Ruskevær hele helgen
Meteorologene kan ikke love Aarnes og oss andre noen hjelp med det første.

- Det vil blåse godt mye av dagen, sier meteorolog Hilde Holdhus i Storm Weather Center til iBergen.no ved 09.15-tiden.

Ifølge Holdhus vil det fortsette å blåse godt store deler av dagen, til et lite stykke utpå ettermiddagen.

- Men så gir det seg?

- Nei. Det blir forbigående litt roligere vindforhold, men det vil blåse jevnt hele helgen. Kanskje litt roligere lørdag, men natt til søndag blåser det opp igjen. Det blir mer eller mindre kuling hele tiden, til over helgen.

Hun forteller at det kan se ut til at det kraftigste lavtrykket går litt utenom oss, slik at stormen som var varslet, kanskje ikke treffer oss.

Regn
Når det gjelder nedbør, vil det ikke bli så ille i bergensområdet i dag.

- Det kommer nok ikke så mye nedbør i dag, det blir mer byger. Men utover helgen blir det ganske vått. Både lørdagen og søndagen vil det bli vått og grått. Det er ikke noen store lyspunkt å melde om, sier Storm-meteorologen.

Den eneste trøsten får være at det i alle fall er forholdsvis mildt - mellom 7 og 9 grader lyder varselet for helgen.

- Og mandag kan det se ut til at vi får litt opphold, sier Holdhus.

- Det nærmer seg advent - har du noe snø i sikte?

- Nei. Det kan se ut til at det kanskje blir litt kjøligere mot slutten av neste uke. Men noen snø er det ikke så se, sier meteorologen.

Klokka 07 fredag ble vinden målt til frisk bris på Florida og stiv kuling på Flesland. I kastene er det målt kraftigere vind - slik MC-føreren altså fikk oppleve på Sotrabroen.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken