Gå til sidens hovedinnhold

McCain overgår Obama

Nå vil han sende enda flere soldater til Afghanistan for å knuse Taliban.

- Når vi ikke vinner en slik krig, taper vi. I Afghanistan i dag, vinner vi ikke, sa McCain da han snakket på American Enterprise Institute på onsdag, melder CNN.

Han er den øverste republikaneren i Senatets forsvarskomité. Arizona-senatoren stemte for president Obamas forslag om å sende 17.000 flere styrker til Afghanistan, og mener det vil være nødvendig for at landet ikke skal bli et fristed for al-Qaida.

McCain vil gå enda lenger
Men McCain vil gå enda lenger enn Obama.

Han anbefaler å utvide styrkene i Afghanistan til mellom 160.000 og 200.000 soldater. Obamas planer om å utvide styrkene i landet fra 68.000 til 134.000 mener han er utilstrekkelig.

- Jeg vet at amerikanerne er trøtte av krig. Jeg er trøtt av krigen. Men vi må vinne krigen i Afghanistan. Alternativet er å risikere at landet går tilbake til dens tidligere funksjon - som et land der al-Qaida kan trene og planlegge angrep på USA, sier han.

- Situasjonen vil bli verre
- Situasjonen i Afghanistan vil bli verre, før det blir bedre, sa senatoren som mener krigen er nødvendig, men at USA trenger å gjennomføre seriøs strategiske forandringer om de vil vinne krigen.

Barack Obama har tidligere bedt Nato-landene om å øke sine militærstyrker i Afghanistan, men forsvarsminister Grete Strøm-Erichsen (Ap) har tidligere uttalt til Nettavisen at Norge ikke ønsker å sende flere styrker til landet.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken