Gå til sidens hovedinnhold

- McGregor vil ikke ha slike folk

Mike Wilkinson med klar melding til Makwan Amirkhani før deres møte lørdag.

LONDON (Nettavisen): Den finske UFC-fighteren Makwan Amirkhani forlot i fjor Nordens fremste MMA-gym, Allstars i Stockholm, av personlige årsaker.

Veien videre for finnen, som har vunnet begge sine to første UFC-kamper innen to minutter, gikk til Conor McGregors gym i Dublin - Straight Blast Gym.

Lørdag går han sin første kamp etter byttet når han møter engelske Mike Wilkinson i London.

- McGregor vil ikke ha slike
Wigan-fighteren forstår seg lite på Amirkhanis valg og antyder at finnen kun er ute etter status.

- Hvorfor vil du dra og trene med Conor McGregor når du er i vektklassen hans. Jeg vil ikke det. Jeg vil ha det han (McGregor) har og skal kjempe hver dag til jeg har det, sier Wilkinson til Nettavisen.

Engelskmannen mener Amirkhani lyver når han påstår at han har utviklet seg som fighter i løpet av de få månedene han har tilbragt i Dublin.

- Conor vil ikke ha slike folk hos seg. Man kan kjenne lukten av slike milevis unna. Jeg drar ikke dit for å teste meg mot ham og for å få litt selvtillitt. Glem det! Han påstår at han har utviklet seg som fighter på fire uker. Det eneste han har utviklet der er en irsk aksent, sier Wilkinson.

28-åringen synes også det er suspekt at Amirkhani spurte om å få møte ham først etter at han hadde vært ute med skade.

- Han har vunnet to kamper på rad og har muligheten til å be om store kamper. Det er det jeg vil ha. Jeg vil møte Chad Mendes, Max Holloway og de guttene der. Det ser ut til at han i stedet vil prøve å ta meg når han tror jeg er svak. Det er jeg ikke.

Amirkhani: - Sjalusi
Konfrontert med motstanderens uttalelser sier Amirkhani følgende til Nettavisen:

- Sjalu. Det er det eneste ordet som dukker opp i hodet mitt. Han er redd, har panikk og vet at enden er nær, sier Amirkhani.

Finnen har ikke glemt hvordan Wilkinson slo ut hans tidligere lagkamerat Nicklas Bäckström i Stockholm i 2014.

- For det første var det et lykketreff - alle så det. For det andre var det helt unødvendig av ham å følge opp med flere slag. Fyren var helt ute med henda nede på siden. Det er er ikke noe poeng i å gjøre det.

- Kommer du til gjengjelde tjenesten?

- Nei, jeg er ikke en sånn fighter. Jeg skal bare avslutte kampen og få ham til å gråte foran sin egen familie og venner. Dette er hans hjemmebane, og det kommer til å føles veldig ille når dommeren vekker ham.

Amirkhani angrer ikke på at han har valgt å fortsette karrieren hos SBG i Irland.

- Jeg har lært mye nytt og spesifikt, som hjelper meg å slipe diamanten. Når man trener med John Kavanagh - bare han ser på - det er en stor greie for meg. Hvor enn kampen går, kommer jeg til å avslutte det i første runde.

Makwan Amirkhani og Mike Wilkinson er siste kamp på underkortet og kan sees på UFC Fightpass. Hovedkortet kan du se på Viasat Sport og Viaplay fra 21.45.

Kommentarer til denne saken