Miljøpartiet De Grønne (MDG) lovet kjøttfrie mandager om de kom til makten, og i går ble valgflesket gjennomført i praksis. Kjøttet ble fjernet og det ble bare servert vegatarmat i kantina på Rådhuset.

Men dette er det ikke alle som er like glade for.

- Jeg synes folk skal få velge maten sin selv, sier bystyrepolitiker Tommy Skjervold (Frp) til Nettavisen.

- Ikke bruke kantina

Hver mandag framover blir det nå kjøttfritt i rådhuskantina.

- Jeg har ingenting mot at det serveres vegetarmat, og det er flott at folk spiser det, men jeg mener at kantina må ha alternativer, sier Skjervold.

Han karakteriserer det rett og slett som «overformynderi».

- Det er også et tiltak som skaper overformynderi der politikerne bestemmer hva folk skal spise, og det tror jeg ikke gagner vegetarmaten heller, sier bystyrepolitikeren.

Skjervold sier han ikke prøvde vegetarmaten selv i kantina mandag.

- Vil du bruke kantina på mandager framover?

- Sannsynligvis ikke, fordi jeg foretrekker å velge selv. Da blir det lunsj utenfor Rådhuset, sier han.

Les også: De Grønne vil ha vegetarmat også i Stortingskantina

- Bidrar til forakt

Mandag skrev Nettavisen om talspersonen for Grønn Ungdom Oslo, som slo tilbake mot kritikerne av MDGs miljøtiltak i hovedstaden.

- «Vi er her for å redde verden, ikke puse med folk», skrev Hulda Holtvedt, talsperson for Oslo Grønn Ungdom, på Twitter.

Skjervold sier han reagerer på uttalelsen.

- Med en slik karakteristikk som MDG her kommer med, så vil det bidra til det motsatte, at folk får forakt. De snakker veldig lite om de positive virkemidlene, og det er det jeg savner, sier han.

Det Holvedt viste til, var et leserinnlegg der MDG ble kritisert blant annet for at 120 parkeringsplasser ble stengt i helgen etter at det hadde kommet kun én centimeter snø. Årsaken var at de skulle børste sykkelfeltene.

(Artikkelen fortsetter under)


- Ovenfra-og-ned holdning

Skjervold mener MDG provoserer med sin framgangsmåte.

- Jeg tenker at det viser at MDG ikke har særlig respekt for de hverdagsutfordringer innbyggerne i Oslo har når de velger å ta en slik konfronterende linje, sier han til Nettavisen, og legger til:

- Jeg tror ikke de bidrar til et engasjement til å få folk til å endre adferden i en mer miljøvennlig retning. Det viser en ovenfra-og-ned holdning som innbyggerne ikke vil sette pris på, sier Skjervold.

- Du etterlyser flere positive tiltak, har du noen selv?

- Det ene er en satsing på kollektivtrafikk. Det MDG valgte å gjøre var å kutte 15 millioner kroner til kollektivtrafikk i sitt budsjett. I tillegg er det lite snakk om innfartsparkeringer, og de bør øke støtteordningene til de som for eksempel vil skifte ut oljefyren. Slike tiltak er det lite snakk om. Det er mer en agenda mot privatbilen som et onde i samfunnet, sier han.