VAIL / OSLO (Nettavisen): Nina Løseth imponerte stort under første omgang av storslalåmrennet i alpint-VM i Vail torsdag ettermiddag.

Den norske jenta kjørte inn til en sterk sjetteplass.

Løseth var bare ett sekund og 40 hundredeler bak ledende Anna Fenninger og hadde los på en pallplass før andre omgang, men et nytt kanonløp måtte til.

- Skuffet
Akkurat det klarte imidlertid ikke 24-åringen. Løseth gjorde en feil tidlig i løypa på andre gjennomkjøring og klarte aldri å finne samme rytme som i første omgang.

Hun endte til slutt på en 11.-plass.

- Jeg er ikke særlig fornøyd med andre omgang. Det er klart jeg er skuffet. Det hjelper ikke så mye å kjøre én god omgang, sier Løseth om løpet til NRK.

- Jeg tar med meg det fra første omgang. Jeg grep muligheten. Det tar jeg med meg til lørdag og slalåmrennet, forteller den norske jenta.

Løseth slet med nerver både før første og andre omgang.

- Ja, jeg var akkurat like nervøs før andre omgang, men det er godt.

Lørdag venter altså slalåm, som er Løseths sterkeste disiplin.

- Da kan jeg ikke spare på noe. Det ser jeg i dag. Gir du ikke alt, blir du knust. Jeg var ikke i nærheten av å henge med. Du må gi alt.

- Fikk vist litt
Ragnhild Mowinckel har tidvis imponert i storslalåm denne sesongen, men i første omgang lyktes det ikke og hun endte helt nede på en 23.-plass.

Etter første omgang sa hun til Nettavisen at hun nå måtte gi full gass og ikke hadde noe å tape i andre omgang. Det klarte hun til en viss grad.

Mowinckel leverte langt bedre i andre gjennomkjøring og fra startnummer åtte kjørte hun inn til en foreløpig andreplass, bare slått av Lindsey Vonn.

22-åringen kjørte seg opp til en 18.-plass på resultatlisten.

- Dette var bedre. Jeg fikk vist litt av det jeg kan. Det var tøft å snu første omgang til noe bra i andre. Jeg hadde høye forventninger til dette, men i første spente jeg alt av muskler. I andre omgang var dynamikken tilbake. Det var mer dynamikk og mer flyt i kjøringen, sier 22-åringen til NRK.

- Jeg har hatt en god følelse på storslalåm lenge, så jeg hadde forhåpninger til noe bedre. Men nå kan jeg i hvert fall dra hjem med et lite smil, sier hun.

Det var Anna Fenninger fra Østerrike som vant rennet, foran tyske Viktoria Rebensburg. Svenske Jessica Lindell.Vikarby tok bronsemedaljen.

Andre omgangs sterkeste prestasjon var det nok tyske Rebensburg som sto for. Hun kjørte seg opp fra en ellevteplass til en råsterk andreplass.