Gå til sidens hovedinnhold

Mediekjempe flagger hjem

Edda Media skal være på vei tilbake på norske hender.

Etter det NA24/Propaganda24 kjenner til, skal det trondheimsbaserte mediehuset Polaris Media ha sjekket muligheten for å fremlegge et formelt bud på mediekjempen Edda Media. Sistnevnte eies av det hardt rammede britiske mediehuset Mecom, som tidligere har solgt unna Sunnmørsposten og Romsdals Budstikke til Polaris.

- Det har jo vært spekulert i det en stund. Det er ikke riktig av meg å kommentere dette konkret, sier konsernsjef Per Axel Koch i Polaris Media til NA24.

Flere sammenslåinger
Det norske mediemarkedet er i endring, etter at finanskrisen rammet bransjen hardt. I tillegg til dette skjer det en strukturell endring i bransjen på grunn av påvirkningen fra internett. Summen av dette har ført til en restrukturering av mediebransjen, hvor ekspertene venter flere sammenslåinger.

- Det er mange som venter fortsatt restrukturering i det norske mediemarkedet. Det er ingen nasjonal hemmelighet, sier Koch.

Koch sier videre at han er meget fornøyd med sitt forrige kjøp av deler av Edda Media. I februar 2009 betalte han 559 millioner kroner for å kjøpe Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke og Edda Trykk Nordvestlandet.

- Dette har vært en meget vellykket integrering, sier Koch, og legger til at Polaris har et «meget godt forhold til» Edda-ledelsen.

I trøbbel
Det er et mediehus i trøbbel Koch og Polaris nå har tatt kontakt med. Mecom-styret bestemte tidligere i høst at toppsjef David Montgomery får kun sitte som leder for selskapet ut året.

Mongomerys drøm var å danne et stort, europeisk mediehus. En av hjørnesteinene i denne satsingen var kjøpet av Orklas media-divisjon, som besto av en rekke lokale mediehus i Norge. Etter det norske oppkjøpet har britene fått kritikk for å tappe de norske selskapene for penger, for å redde Montgomerys hasardiøse oppkjøpsraid av aviser.

Hos Edda-eier, britiske Mecom, ønsker de ikke å kommentere noe rundt et bud på Edda.

- Vi har ikke gått ut med noen endringer i vår strategi, som er å holde hele medieselskapet vårt samlet, sier Mecoms talskvinne Ellie Willhelmson til NA24/Propaganda24.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken