Gå til sidens hovedinnhold

Medisintyv ble blindpassasjer

48-åringen, som hadde sneket seg om bord i fiskefartøyet for å stjele medisiner, oppdaget for sent at båten la fra kai.

Tyverier av medisin fra flåten av havgående fiskefartøy er et kjent problem i Ålesund. Stoffer som morfin og valium, som skal være på plass i medisinskapene om bord, er nemlig en attraktiv vare for byens narkomane.

Onsdag snek en for politiet kjent mann seg om bord i et slikt fartøy, en snurper, mens mannskapet ante fred og ingen fare.

Meldte seg i styrhuset
Først da fortøyningene var kastet og båten la fra kai, oppdaget de at det var uvedkommende om bord. Mannen hadde helt klart ikke til hensikt å bli med på den videre ferden og meldte seg raskt i styrhuset like etter avgang.

- Ifølge skipperen om bord var det en nokså slukøret mann som ga seg til kjenne, 10 til 15 minutter etter avgang, sier operasjonsleder Audun Vartdal ved Sunnmøre politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Fryktet fisketur
- Han fryktet vel at båten var på vei mot fiskefeltene og at det kunne bli en lang ferd, legger han til.

Men snurperen skulle ikke drive fangst, men derimot gå til verksted for vedlikehold. Dermed tok det ikke lang tid før mannen kunne settes i land. Der ventet for øvrig en mottakelseskomité bestående av uniformert politi. De fant det best å ta ham med til stasjonen.

- Han var i en slik forfatning at man fant det best å la ham hvile ut, forklarer Vartdal, som opplyser at mannen, en 48-åring fra Ålesund, er en kjenning av politiet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken