Gå til sidens hovedinnhold

- Medvirket til Pantanis død

En italiensk diskoteksjef er dømt for å ha medvirket til at den italienske toppsyklisten Marco Pantani døde av en overdose kokain.

Den tidligere diskoteksjefen Fabio Carlino ble, ifølge Reuters, dømt til fengsel i fire og et halvt år mandag. Carlino er funnet skyldig i salg av kokain, blant annet til Tour De France-vinner Marco Pantanis. Carlino får også skylden for å ha medvirket til at Pantanis tok en dødelig overdose 14. februar 2004.

Pantani vant både Tour De France og Giro d'Italia i 1998. Året etter ble han disket på grunn av for høye blodverdier, mens han ledet Giro d'Italia. Etter det var han ute av sykkelsporten helt til klatreeksperten gjorde et oppsiktsvekkende comeback i 2003, men døde et halvt år senere

Ifølge Reuters vil de etterlatte få en oppreisning på 300.000 Euro (2,4 millioner kroner). Men Pantanis mor, Tonina, mente at ikke alt hadde blitt belyst under rettssaken.

- Det er for mange mysterier. Jeg lurer blant annet på hva som skjedde de åtte dagene mellom at min sønn kjøpte kokain og frem til han døde, sa hun til pressen.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat