Gå til sidens hovedinnhold

Meglerstjerne går solo

En av Norges mest kjente aksjemeglere skifter jobb.

Enskilda-toppen Morten Groven velger å si opp jobben i SEB Enskilda. Til NA24 sier han at han trekker seg fra jobben som leder for tradingen i det kjente meglerhuset. Nå velger han å starte opp sitt eget forvaltningsselskap.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi skal drive med aksjeforvaltning. Jeg får komme tilbake med ytterligere detaljer senere, sier Groven til NA24.

Norges best betalte
Groven har lenge vært en av de mest kjente aksjemeglerne i Norge. Hans meglerkarriere i gamle Bergen Bank tok raskt av, da han allerede i tidlig i tjueårene dro inn mer enn banksjefen.

På 90-tallet var han en av Norges best betalte meglere, da han sammen med Arne Vaagen dro opp Alfred Berg til å bli det største meglerhuset i Norge. Han hadde allerede den gangen årsinntekter på flere titalls millioner kroner. På kundelisten var alle de kjente investorene i Norge, som Tvenge-brødrene, Stordalen, Spetalen og Haudemann.

Groven startet også hedgefondselskapet Futuris sammen med Arne Vaagen. På grunn av lovforbudet mot hedgefond i Norge, ble fondet i sin tid flyttet til Stockholm. Groven valgte imidlertid å flytte hjem, og har siden det jobbet i SEB Ensklida. De siste fire årene har han sittet i ledergruppen.

- Ikke dramatisk
Groven understreker overfor NA24 at jobbendringen ikke er dramatisk. Oppstarten av eget forvaltningsselskap er noe han har vurdert over en tid.

- Jeg følte at timingen nå er den rette, Groven.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken