Gå til sidens hovedinnhold

Melder om nysnø til helgen

Skianleggene jubler. Sjekk hvor det blir best forhold.

Et lavtrykk med nedbør kommer inn fra vest og treffer deler av Sør-Norge lørdag, melder Storm Weather Center. Dermed kan kan det bli både nysnø og glimt av sol for de som har tenkt seg opp i et skianlegg til helgen.

Sjekk været der du bor

Få været på mobil

- Det er alltid skummelt å si hvor det blir best, selv om jeg vet at det er det folk vil høre. Mange faktorer avgjør hva som er «best», og veldig mange av Norges skianlegg har nå meget gode forhold i bakkene, sier Jens-Andreas Løland i Skiinfo til Nettavisen.

De beste bakkene
- Personlig anser jeg meget gode forhold for å være et skianlegg som har rundt 80 centimeter eller mer snø som grunnlag, og som har fått 15 centimeter eller mer nysnø de to siste dagene. Da er det mykt og godt i bakkene, og skianlegget rapporterer da gjerne om «preppet nysnø». I tillegg er det da pudder utenfor løypene, og med en snøbase som gjør at det ikke stikker opp noe særlig stein eller kvister.

Ut i fra denne vurderingen fra Løland skulle følgende anlegg være et godt valg til helgen:

Sauda venter 19 cm snø tilsammen torsdag og fredag.
Eikedalen venter 21 cm snø tilsammen torsdag og fredag.
Voss Resort venter 17 cm snø tilsammen torsdag og fredag.
Jølster venter 15 cm snø tilsammen torsdag og fredag.
Røldal venter 17 cm snø tilsammen torsdag og fredag.

Se hele listen hos Skiinfos Snowfinder.

- Snøen vil ingen ende ta, og nå er bakkene igjen dekket med nysnø og forholdene er veldig gode. Søndag er det også meldt sol i Trysil, og det blir mildt, sier Dag Nordli i Skipatruljen i Trysilfjellet.

- Trysil ligger i innlandet, og derfor nyter vi godt av tørt og kaldt vintervær. Det gjør at bakkene holder seg mjuke og fine, forklarer Nordli.

Mye grått
For de som befinner seg i lavlandet og langs kysten er helgeværet ikke like oppløftende.

- Et lavtrykk i Norskehavet fører til at en front med nedbør går øst over Sør-Norge i løpet av torsdagen. Dette lavtrykket vil også gi litt gråvær i Nordland fredag, melder værpresentør Isabella Martinsen til Nettavisen.

Fredag blir det gradvis lettere i sør og øst, mens Vestlandet ikke ikke kan vente seg særlig bedring før sent på ettermiddag.

- Så kommer neste lavtrykk allerede inn fra vest på lørdag, med nedbør de fleste steder i Sør-Norge. Helgen starter bra i Finnmark og Troms, men litt nedbør blir det i ytre strøk på lørdag.

Skredfaren avtar
Når det gjelder skredfaren i fjellområdene i Rogaland, Hordaland, Agder-fylkene, Telemark og Buskerud, så vil den forbigående komme opp i skredfare 4. Med andre ord stor skredfare i fjellsider som vender mot sektoren vest til nord som følge av sterkt snøfall og vind i fjellet. Her vil skredfaren avta utover i uke 11.

I resten av landet ventes skredfaren å ligge på skredfare 2 (moderat skredfare) den samme uken.

Sjekk også vinteraktivitetene på helenorge.no.

Kommentarer til denne saken