Gå til sidens hovedinnhold

Meldt savnet etter låvedrapet

Bodde på drapsgården i Søndre Land.

Politiet etterlyser den savnede Jan Petter Aarstad. Han ble meldt savnet tidligere i januar, men de siste sikre observasjonene av mannen ligger 15 måneder tilbake i tid.

Bodde på drapsåstedet
- Mannen ble meldt savnet av familien tidligere i januar, og det er primært derfor vi ønsker å finne han, sier lensmann Ole Bjerke i Søndre Land til Nettavisen.

Da hadde mannen allerede vært borte i over et år.

Det var nemlig i forbindelse med drapssaken på Søndre Land politiet begynte å lete etter mannen og at han ble meldt savnet. Han skal i tiden han sist ble sett ha bodd på Vollheim gård i Søndre Land, der Ragnar B. Abrahamsen ble funnet drept på låven tidligere i år.

Ingen opplysninger
Politiet var opprinnelig interessert i å få tak i Aarstad for å spørre han ut i forbindelse med drapet.

- I løpet av drapsetterforskningen fant vi ut at det ikke er sikre observasjoner av Aarstad siden oktober 2006, da han ble stoppet i en rutinekontroll av politiet. Vi har vært i kontakt med mange for å få opplysninger om hvor han kan befinne seg nå, men ingen har sikre opplysninger, sier Bjerke.

Aarstad har tidvis oppholdt seg store deler av tiden på forskjellige steder på Østlandet. Siden 1999 har han bodd vekselvis flere steder på Nordre og Søndre Land.

Sprikende forklaringer
- Han er en del av miljøet på Vollheim gård, og har et vennskapsforhold til de som nå er siktet i drapssaken, sier Bjerke.

De tre som nå sitter tiltalt i drapssaken har kommet med sprikende forklaringer om når de sist så Aarstad.

- Vi vet ikke, vi håper å få avklart dette med hjelp fra publikum, sier Bjerke på spørsmål om han tror det har tilstøtt Aarstad noe og om han fremdeles er i live.

- Trenger informasjon
Politiet håper nå at publikum tar kontakt dersom de har opplysninger om Aarstad.

Publikum kan ta kontakt med politiet i Søndre Land på telefon 991 51 775

- Vi håper publikum kan bidra. Vi trenger alle de opplysningene vi kan få, sier Bjerke.

Aarstad har vært etterlyst som savnet internt i politiet over hele landet den siste uken uten at dette har gitt resultat.

Avhører fremdeles vitner
Etterforskningsarbeidet i drapet på Abrahamsen fortsetter for fullt. En av de siktede mennene har tilstått, mens de to andre siktede nekter for delaktighet.

- Vi avhører fremdeles vitner og de siktede, men ellers er det lite nytt å meddele i den saken så langt.

Jan Petter Aarstad er 41 år gammel. Han er om lag 1.85 meter høy, har blågrønne øyne og mørkt hår med gråstenk. Han er opprinnelig fra Oslo, men har bodd flere steder på Østlandet.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene