Gå til sidens hovedinnhold

Melka varer lenger i jula

Når jula setter inn, forlenger Tine Meierier holdbarhetsdatoen på melka med inntil fire dager. Det samme skjer i påskeferiene.

Ifølge Tønsbergs Blad har flere navngitte kjøpmenn og ansatte i Tine Meierier bekreftet at holdbarhetsdatoen på melk forlenges ved jule- og påsketider.

Rent lureri
Forbrukerrådet mener praksisen er rent lureri.

- Det er lureri hvis de bruker holdbarhetsdatoen for å fremme sin egeninteresse. Vi ønsker derfor regler for holdbarhetsmerking. Forbrukeren skal vite at når holdbarhetsdatoen går ut, holder ikke maten lenger den samme kvaliteten, sier Stine Wold Sem til VG.

Informasjonssjef Kari Raunedokken i Tine stiller seg først uforstående til problemet, men etter å ha undersøkt saken nærmere innrømmer hun at det forekommer at melka blir ekstra holdbar når helligdagene hoper seg opp.

Tar opp saken
- Det har forekommet at holdbarhetsdatoen er forlenget med fra to til fire dager, i tillegg til de ti dagene som er fastlagt i våre produktspesifikasjoner. Vi vil ta opp saken med dem som har ansvar for at teori og praksis stemmer overens, sier informasjonssjefen i Tine.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris