Gå til sidens hovedinnhold

Melkøya er miljøversting

Nå ber SFT miljøvernminister Erik Solheim kreve at StatoilHydro fanger CO2-utslippene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Da Bondevik-regjeringen ga konsesjon til gassanlegget i 2004 ble det ikke stilt krav om rensing. Statens forurensningstilsyn, SFT, kan i dag derfor ikke pålegge StatoilHydro å rense. Likevel ber forurensningstilsynet Solheim om at han skal be StatoilHydro utrede mulighetene. Det skriver Aftenposten.

NA24 - din næringslivsavis

StatoilHydro har hatt store problemer med driften på Melkøya siden starten i fjor høst. Oppstartsproblemene førte blant annet til at store gassmengder måtte brennes, eller fakles, med hele 1,3 millioner tonn ekstra CO2-utslipp som resultat.

Infrastruktur på plass
Bare i dag skilles en del CO2 ut fra produksjonsprosessen, og fraktes tilbake til Snøhvitfeltet hvor gassen sendes tilbake i reservoarene.

Følgelig finnes allerede en infrastruktur for CO2. Det SFT vil er at også CO2 fra gasskraftverket fanges.

Forsiktig Solheim
- Jeg vil ikke ta stilling til dette nå. Men generelt kan jeg si at i tillegg til at det er uaktuelt å bygge nye gasskraftverk uten rensing, må vi i Norge, akkurat som EU gjør, vurdere om fangst og lagring kan gjennomføres ved eksisterende store utslippskilder. Og det er ingen tvil om at Melkøya er en stor kilde, sier Solheim til Aftenposten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken