Med et norsk lag som kjørte over Egypt mandag kveld og Brasil som sensasjonelt nok slo Serbia tidligere på dagen er det bare teorien som kan ta fra håndball-landslaget avansement til mellomrunden i VM i Kroatia.

Egypt yppet seg til tider i mandagens kamp, men utover i den andre omgangen var det ingen tvil om hvilket lag som var det beste.

Nordmennene ga seg ikke før resultattavla viste 30-20. Og best av alle?

En norsk keeper – blant flere.

- Herlig å spille
Steinar Ege satte nemlig standarden da han reddet El-Ahmars straffe etter ett minutt, og etter ti minutter måtte afrikanerne ta timeout. Da var stillingen 5-0 til Norge, og Steinar Ege hadde reddet syv av syv mulige skudd.

- Det er herlig å spille, sier keeperen til TV 2 etter kampen.

- Vi fikk en god start og kom hurtig foran, og det var herlig stemning. Det er sånn det skal være.

Samtidig er keeperen klar på at forsvaret har sin del av æren for at det gikk som det gikk.

- Forsvaret jobber heroisk og står på, det er alltid et samspill der som skal fungere, mener han.

Yppet seg
Like etter time-outen scoret Hussein Hussein likevel afrikanernes første mål, mens tavla viste 16,30 minutter før Egypts keeper stoppet et norsk skudd for første gang.

Da sto det 9-3 til Norge, og det hele så ut til å gå like enkelt som lagets to tidligere kamper i VM-sluttspillet.

Men egypterne ville ikke gi seg så lett. Nevnte Hussein Hussein scoret hele syv mål for laget sitt den første halvdelen av kampen, og stillingen da pausesignalet gikk var «bare» 14-10 til Norge.

- Vi har syv tekniske feil i første omgang, det er litt for mye, sa landslagstrener Robert Hedin til TV 2 i pausen.

- Vi lar dem få tre unødvendige mål, og slipper dem litt for lett til.

Showspill – igjen
På tross av Hedins ord til guttene i garderoben startet den egyptiske opphentingen umiddelbart etter hvilen, med to mål før Norge svarte.

En redning fra Steinar Ege sørget imidlertid for at Stian Vatne kunne kontre inn tremålsledelse, før Kristian Kjelling lagde 16-12 med et vakkert underhåndskast.

Og fra da av var det ingen tvil.

Gang på gang kunne det norske laget sette inn kontringer – kontringer som virkelig begynner å sitte som de skal nå – og plutselig var stillingen 21-13.

Resten av kampen ble en parademarsj, og for tredje kampen på rad fikk vi se en nydelig flyger fra nordmennene. Denne gangen var det Erlend Mamelund som fikk æren av å avslutte innlegget fra Vegard Samdahl.

Ny skade
I samme situasjon pådro Mamelund seg en skade i tommelen, som gjør det usikkert om han kan fortsette storspillet mot Serbia på onsdag.

- Erlend har skadet grunnleddet i tommelen, som han har operert to ganger tidligere, sier landslagslege Tomas Torgalsen til TV 2 mandag kveld.

- Vi har god tro på at vi skal få ham i gang igjen, men får ikke svar på om han kan spille mot Serbia før i morgen.

Den kampen må Norge bare unngå å tape med mer enn 17 mål for å sikre plassen i mellomspillet. Samtidig må Brasil vinne begge sine siste kamper – mot Saudi-Arabia og Egypt.

Dermed ligger alt til rette for mer jubel med det norske laget videre i VM.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).