Gå til sidens hovedinnhold

Men disse gutta klarte det

Stabæk var sjanseløs og Tromsø uheldig, men det blir likevel noen norske innslag i Europaligaen.

Norske fotballfans får trøste seg med klubber som Fulham og Heerenveen når Stabæk, Tromsø, Rosenborg, Vålerenga og Fredrikstad i tur og orden har snublet ut i kvalifiseringene til Mesterligaen og Europaligaen.

Tromsø gjorde et tappert forsøk, men røk til slutt 3-4 for spanske Athletic Bilbao. Stabæk var ikke like nærme. 0-3-tap i hjemmekampen ble til 1-4 på bortebane. Pontus Farnerud reduserte til 1-2 i Valencia, men tre mål av Miku og ett av Nikola Zigic gjorde sitt til at det aldri ble en spennende returkamp.

Fulham hadde tre nordmenn i startoppstillingen da londonlaget tapte 0-1 for russiske Amkar, men likevel gikk videre med 3-1-seier sammenlagt. Nå blir det gruppespill i Europaligaen på Brede Hangeland, Bjørn Helge Riise og Erik Nevland.

Les også: Historisk norsk Fulham-dag

Soma mot Carew
Heerenveen spilte 0-0 hjemme mot PAOK Salonika, som slo ut Vålerenga i forrige runde. Det nederlandske laget, som trenes av Trond Sollied og har både Christian Grindheim og Tarik Elyounoussi i stallen, gikk videre til gruppespill takket være bortemålsregelen.

Grindheim spilte hele returkampen på Heerenveens midtbane, mens Elyounoussi nok en gang ble sittende på benken.

Ragnvald Soma debuterte for Rapid Wien i møtet med engelske Aston Villa. Østerrikerne ledet 1-0 etter første kamp, men havnet under 0-2 etter at John Carew scoret sitt første mål for sesongen i sin første kamp for sesongen. Landslagsspissen har slitt med skade og sykdom de siste ukene og har derfor ikke fått med seg Premier League-starten.

Rapid Wien lot seg imidlertid ikke knekke, og reduseringen til 1-2 sørget for at Ragnvald Soma slo ut Carew av Europaligaen.

Riise scoret for Roma
John Arne Riise spilte fra start da AS Roma stormet ut av startgropa med 3-0 etter bare åtte minutters spill og 5-0 etter 18 minutter hjemme mot Kosice. Det rettet mildt sagt opp inntrykket etter 3-3-resultatet i den første kampen. Riise, som har vært i Norge for å vitne i en tøff rettssak mot Einar Baardsen, scoret 6-1-målet i Romas 7-1-seier. Roma gikk videre med 10-4 sammenlagt.

Daniel Braaten og hans franske Toulouse avanserte også til gruppespillet i Europaligaen. Det skjedde på bekostning av tyrkiske Trabzonspor. Toulouse tapte 0-1 i returkampen hjemme i Frankrike, men vant 3-2 sammenlagt etter 3-1-seier i lagenes første møte.

Fredag klokken 13.00 trekkes gruppespillet i Europaligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken