Gå til sidens hovedinnhold

Mener båndtvang er dyreplageri

Flere utvidelser av båndtvangen vil gå på dyrevernet løs, mener Mattilsynet. De frykter at mange hunder i byene lever store deler av livet i bånd.

- Blir det flere restriksjoner nå, bør hundehold i byer forbys, lyder kraftsalven fra distriktssjef Hilde Lofthus og veterinær og seksjonssjef Ole Aamodt ved Mattilsynet for Midt-Rogaland. De to advarer kommunene mot stadige utvidelser av båndtvangen, skriver Stavanger Aftenblad. I stedet peker de på behovet for områder i byene der hunder kan løpe fritt.

Mattilsynet mener en gjennomsnittshund bør mosjoneres minst én time hver dag. En halv time av denne treningen, bør skje uten bånd.

Aamodt og Lofthus viser til at kyr har lovfestet beiterett minst åtte uker i året. Hundeloven har ingen slike spesifikke bestemmelser, til tross for at en hund generelt beveger seg mye mer enn en ku.

- Frykten som er manet fram om farlige hunder går på dyrevernet løs. Samfunnet svarer på frykten med stadig nye begrensninger for hunden. Det finnes mennesker som er redde for alt, men vi kan ikke stenge inne eller fjerne alt som noen er redde for. Og en hund som nesten aldri får løpe fritt, kan bli en farlig hund, påpeker Hilde Lofthus og Ole Aamodt ifølge Stavanger Aftenblad.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken