Gå til sidens hovedinnhold

Mener du virkelig dette, Rafa?

- Chelsea må vinne, sier Rafael Benìtez etter 1-3-tap.

Man skal høre mye rart i engelsk fotball før ørene faller av, men man må nok lenger ut på landsbygda enn Londons beste vestkant – for å stole på dette utsagnet fra Rafael Benìtez:

- Akkurat nå har vi ingen ting å tape, så presset er på dem. De må vinne. Men de har både kvaliteten og erfaringen fra Champions League til å gjøre det, fortalte Liverpools spanske manager dagen før dagen på Stamford Bridge.

LIVE: Følg Chelsea-Liverpool fra 20.45!

Det er nesten så man må mistenke Liverpools egen hjemmeside for å feilsitere mannen. For du husker vel at det endte 1-3 mellom lagene på Anfield, señor Benìtez?

Taper sjelden stort i London
Og ingenting å tape? Skal vi se: Kampen? Avansementet? Ære? Penger?

Liverpool må score minst tre mål mot Guus Hiddinks eminente mannskap. I tillegg må marginen til de helrøde være på minst to mål i forhold til Chelsea.

Det kan fort bli veldig vrient:

Vertene har nemlig ALDRI sluppet inn tre mål på Stamford Bridge i løpet av sine 72 hjemmekamper i europacupen.

Scouserne har fem ganger kunnet juble for mer enn tre ligamål på bortebane mot Chelsea. Forrige gang det skjedde var i 1989 - også sist gang Liverpool stakk av med seriemesterskapet - da besørget Peter Beardsley, Ian Rush (2), Ray Houghton og Steve McMahon for 5-2-seier.

Takler Gerrard som Nedved
Og det faktum som Rafael Benìtez åpenbart ønsker å lukke øynene for, er at vertene kun trenger å overleve 90 minutter for å ta seg videre. De trenger ikke score, ikke vinne, ikke overbevise eller underholde. Kjenner vi Guus Hiddink rett, er det nok likevel fristende å gå rett i strupen på Liverpool. Og å avgjøre feiden én gang for alle.

På Anfield ble Michael Essien brukt til å fotfølge Steven Gerrard ute på gressdekket. Akkurat slik han kledte av Pavel Nedved (i Juventus) tidligere i turneringen.

Denne gangen er John Terry ute. Nådeløse Ricardo Carvalho er utvilsomt kapabel til å fylle skoene til Chelsea-kapteinen.

I lørdagens oppgjør mot Bolton gikk det skeis med tre mål imot på åtte minutter, men da hadde Chelsea allerede scoret fire og plukket Frank Lampard og Didier Drogba av banen.

Venter på Gerrard
Hva med Liverpool? Kollektive bønner om å helbrede Gerrards skranglete lyske sendes nå utover Merseyside:

- En friskmeldt Steven Gerrard er nøkkelen. Dersom han ikke spiller, eller er nede på 90 prosent av kapasiteten sin, er sjansen til Liverpool lik null, skriver Alan Hansen i sin BBC-spalte.

- Men om han spiller som på sitt beste, han har reddet Liverpool utallige ganger tidligere – spesielt i Champions League – har langt merkeligere ting skjedd i fotball, fortsetter han.

Miraklenes tid
Dermed er vi over på mirakelteoriene: Ved halvtid i Istanbul for snart fire år siden, lå Benìtez’ mannskap under med 0-3 mot AC Milan.

Den gangen trengte de bare 5 minutter (scoringer etter 54, 56 og 59 minutter) på å hente inn ledelsen. Liverpool gikk seirende ut av straffesparkkonkurransen.

- På hver eneste pressekonferanse spør dere meg om Istanbul, men det er riktig: Vi har noen spillere som var med der fremdeles. De vet hva de skal gjøre. Forhåpentligvis har de øvrige spillerne også lært dette nå, slik at vi kan skape nok en fantastisk kveld for klubben, sier Benìtez.

- Vi vet vi kan gjøre det. Vi kan score mål borte mot storlagene. Vi har også erfaringen etter å ha vunnet 4-1 på Old Trafford.

I inneværende sesong har Liverpool slått både Chelsea og Manchester United to ganger hver, og har stått for fantastiske opphentinger mot blant annet Manchester City (fra 0-2 til 3-2), Hull City (fra 0-2 til 2-2) og Portsmouth (fra 1-2 til 3-2).

Møter fansen dagen etter
Det andre halmstrået Merseyside-klubben klamrer seg til er historisk. Det er 20 år siden den tragiske Hillsborough-ulykken fant sted.

Dagen etter Chelsea-Liverpool skal spillerne selv være med på en minnemarkering sammen med fansen.

- På onsdag skal vi møte fansen. Vi vet at det er en viktig dag både for dem og for Liverpool FC. Det gjør tirsdagen enda viktigere. Vi må prøve å gjøre det for familiene og de 96 ofrene, sier Fernando Torres – som selv feiret drømmemålet mot Blackburn lørdag med å peke opp mot himmelen.

Hjelp fra oven?
Trolig må hjelpen igjen komme fra oven, slik Frode Øverli tok det på kornet etter finalen i 2005:

- 3-0 til pause! Dette er avgjort! utbryter tegneserieversjonen av Jesus.

- Vi får se, svarer Gud mens han trekker på seg en Liverpool-trøye i bakgrunnen.

Du kan se tegneseriestripen her!

Og om ikke Gud ikler seg rødt tirsdag kveld, kan likevel hjelpen dukke opp fra høyere makter: Konspirasjonsteoretikerne vil nok merke seg at kveldens dommertrio snakker samme språk som 7-8 av Liverpool-spillerne, nemlig spansk. Mens Chelsea trolig stiller uten spansktalende ammunisjon.

Etter 90 minutter på Stamford Bridge holder det nok med en liten «Adios, amigos!» fra dommer Luis Medina Cantalejo til sine spanske venner.

For hvor ofte slår egentlig lynet ned på samme sted?

(Kilder: BBC, Wikipedia, Liverpool ECHO, LiverpoolFC.tv, chfc.com)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken