MIDTSTUEN (Nettavisen): Det har lenge vært snakket og skrevet om hvor lenge Norges beste hopper de seneste årene, Anders Bardal, vil fortsette hoppkarrieren.

Hjemme på Steinkjer venter jobb i den lokale banken, men inntil videre ser ikke den norske veteranen noen grunn til å bytte arbeidsplass.

Han har nemlig "verdens beste jobb".

- Jeg finner ikke noen bedre jobb enn den jeg har. Ikke at det er noe galt med den bankjobben som venter meg, men så lenge ting fungerer hjemme og i bakken, finnes det ikke noe bedre jobb. Og så mangler jeg fortsatt et par ting fra hoppbakken, sier Bardal til Nettavisen.

- Jeg mangler en individuell pallplassering sammenlagt i hoppuken. Jeg har heller ikke laggull fra VM. Det henger veldig høyt. Det er stort å vinne noe sammen som lag, forklarer Bardal.

Klar for Klingenthal
Sammen med resten av landets beste hoppere var Bardal i Midtstuen i Oslo for å forberede seg til verdenscupstarten i Klingenthal tidligere denne uken.

Mens lagkameratene konkurrerte om plass på laget, har trønderen lenge vært sikret en billett til Tyskland.

32-åringen føler seg godt forberedt for en ny lang vinter.

- Alt har gått som planlagt i sommer og høst, så det er ingenting som står i veien for det som skal skje i vinter, sier Bardal.

- Hva kan nordmenn vente av deg i vinter?

- Jeg er spent på det selv. Jeg er i hvert fall veldig godt forberedt. Jeg er bedre forberedt enn hva jeg har vært før. Jeg har testet bedre enn hva jeg har gjort tidligere. Vi får se hvordan det går, men jeg har forventinger, forteller trønderen.

Imponert på trening
Da Nettavisen var til stede under landslagets siste treninger før avreise til Klingenthal, viste Bardal hvorfor han blir regnet som landets beste hopper med jevn og solid hopping.

Verdenscupen i hopp starter førstkommende fredag med kvalifisering i Klingenthal, før det blir lagkonkurranse lørdag og individuell konkurranse søndag.