Gå til sidens hovedinnhold

Mener ligacupseier kan være avgjørende for City

Yaya Touré mener Manchester City trenger forsterkninger.

Ligacupen er kanskje ikke den turneringen Manchester City prioriterer høyest, men seier i søndagens finale mot Sunderland kan vise seg viktigere enn mange tror.

Ifølge midtbanestjernen Yaya Touré vil det bli lettere for City å hente de beste spillerne jo flere titler Manchester-klubben vinner.

- Jeg har viet mitt hjerte for å vinne cupene med denne klubben. Da jeg kom hit visste jeg at det viktigste for å få de beste spillerne hit er å vinne titler, sier Touré.

Vil bli blant de beste i verden
City er store favoritter mot nedrykkstruede Sunderland i søndagens finale på Wembley.

- Etter FA-cupseieren (i 2011) fikk vi tak i Sergio Agüero og endte opp som ligamestere. Dersom du ønsker å ha de beste spillerne, må du fortsette å ta titler. Dersom det skjer, jo flere store spillere vil komme, sier ivorianeren.

- Vi har en fantastisk spillerstall og vi ønsker veldig å vinne ligacupen. Vi er ikke helt der ennå, men vi håper å være blant de beste klubbene i verden i løpet av noen sesonger, fortsetter City-stjernen.

Manager Manuel Pellegrini advarer mot å ta lett på klubbens første ligacupfinale siden 2-1-seieren mot Newcastle i 1976.

- Vi er favoritter, men må ikke glemme at de har slått ut både Chelsea og Manchester United, sier chileneren.

Horribel start for Sunderland
Sunderland er i sin første ligacupfinale siden de tapte 0-1 mot Norwich i 1985. Svenske Sebastian Larsson var med å vinne ligacupen med Birmingham i 2011, men senere den sesongen rykket laget hans ned. Nå kan det samme skje med Sunderland.

- Vi slåss fortsatt for å hente inn det vi tapte under den horrible seriestarten i høst. Men nå er vi form til å takle både finale og ny kontrakt, sier Larsson til TT.

- At vi har slått ut de store lagene viser at vi ikke har kommet til finalen takket være en heldig trekning. Det gjør at vi bør ha en bra mulighet også søndag, sier 28-åringen.

I fjor vant Swansea ligacupfinalen hele 5-0 mot Bradford. Året før vant Liverpool etter straffer mot Cardiff. Ingen har vunnet turneringen flere ganger enn Liverpool, som har vunnet hele åtte ganger. (©NTB)

Kommentarer til denne saken