Gå til sidens hovedinnhold

Mener Nokas-tiltalt er uskyldig

En av hovedetterforskerne i Nokas-saken utelukker ikke at Ikmet Kodzadziku er uskyldig.

STAVANGER/OSLO (TV 2 Nettavisen): Det kom frem under politiførstebetjent Torbjørn Aasbø i Nye Kripos sin forklaring i Nokas-saken onsdag.

Aasbø, som har hatt hovedansvaret for etterforskningen av Kodzadziku (25), samt foretatt flere avhør med ham, fortalte i sitt vitnemål at han var i fengselet for halvannen uke siden. Her spurte han Kodzadziku nok en gang om han visste hvor den etterlyste Josuf Hani, som også er siktet for Nokas-ranet, befinner seg.

- Kan være uskyldig
Samtalen de to hadde kan gi en ny vending i saken mot 25-åringen.

I retten forklarte Aasebø at han gav uttrykk for at han var litt bekymret, fordi han følte at Ikmed var glemt av politiet i Rogaland.

Ikmed tok da ordet i salen, mens Aasebø ble avhørt.

- Det han sa til meg, var at det er sannynlig at jeg er uskyldig.

Dommer Helge Bjørnestad brøt da inn og spurte Aasebø direkte om han ville kommentere dette.

- Jeg kan godt ha svart at det ikke er usannsynlig at han er uskyldig, svarte Aasebø.

Ingen tekniske bevis
Det skal etter det TV 2 Nettavisen erfarer ikke foreligge tekniske bevis mot Ikmet Kodzadziku. Han skal selv ha innrømmet å ha vært i Stavanger ransdagen sammen med Jusuf Hani, men hevder de ikke deltok i ranet.

25-åringen er også knyttet til Kjell Alrich Schumann gjennom en stjålet Ford Excursion som Schumann hadde nøklene til da han ble pågrepet i Oslo. Kodzadzikus DNA er funnet på en sigarettsneip i bilen.

Gjennom avhør og sporing av Kodzadzikus telefon mener politiet å kunne bevise at Kodzadziku kjøpte sju Stadium-bager av samme type som ble brukt under ranet.

Glad for støtte
Kodzadzikus forsvarer, Abdelilah Saeme, sier til TV 2 at han synes det er positivt at Kripos-etterforskeren kommenterte dette i sitt vitnemål.

Saeme mener Aasbøs vurdering av saken stemmer godt med det tynne bevisbildet som han mener er mot hans klient.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken