Gå til sidens hovedinnhold

Mer enn "Fame" for Espen

Fredag er det premiere på ”Fame” for Espen Grjotheim. En nyfødt datter og en planlagt musikkarriere kommer ikke i veien for musikalen.

Det er ingen spor til panikk dagen før premieren på musikalen ”Fame” på Chat Noir. Idol-Espen begynner å bli vant til ”berømmelse”.

I tillegg til seks finalerunder under fjorårets Idol på TV 2 har Espen vært innom flere musikaler så langt i karrieren.

Ikke blank
- Rett før og under opptakene med "Idol" hadde jeg en rolle i musikalen ”I blanke messingen” i Bergen. Før det jobbet jeg i utlandet på et par oppsetninger, forteller Espen til TV 2 Nettavisen.

Musikalshowet ”Fire of Dance” var på turné rundt om i Europa, og Espen var med på hele 250 forestillinger. I tillegg har han vært med i oppsetningen av ”Space Vixens” i Edinburgh og ”Sugar” på Chat Noir i Oslo.

Ambisiøs skuespiller
Nå er det derimot ”Fame” som gjelder. Espen spiller rollen som Nick Piazza, en skuespillerstudent med veldig høye ambisjoner. Dagen før premieren har allikevel Espen tid til å ta en kaffe med oss.

- Jeg har ikke akkurat panikk, men man sitter jo igjen med følelsen av å ha hatt to uker for lite. Det har gått seg til på prøveforestillingene, så vi begynner å bli ganske trygge på oss selv.

Nostalgi
Sammen med Arlene Wilkes, Henriette Lien, Öyunn Björge, Jannike Kruse og ikke minst Idol-kollega Orji Okoroafor lover Espen å gi publikum en stor dose 80-tallsnostalgi.

- Vi har bevisst lagt vekt på at musikk, frisyrer og klær skal være fra samme tid som TV-serien gikk over skjermene her i landet.

Allerede før premieren har salget gått over all forventning. Over 85 prosent av billettene er borte, og Chat Noir tror det kan være utsolgt allerede neste uke. Espen er ikke så forundret over populariteten.

Folkelig
- ”Fame” er virkelig en folkelig forestilling. Alle har jo et forhold til TV-serien, en serie også jeg fulgte med på i barneårene. Jeg tror faktisk serien sådde noen frø for meg allerede da, innrømmer han.

I tillegg til TV-serien har 26 åringen også fått et spesielt forhold til ”Fame” gjennom et møte med Leroy, alias Gene Anthony Ray.

- Jeg har hatt Leroy som lærer på Bårdar hvor jeg gikk i musikalfaget. Du kan vel kalle det en kuriositet.

Fint med "Idol"

En kuriositet kan vel også deltakelsen i "Idol" være for Espen. Det var under sitt opphold i Storbritannia at han oppdaget hva en slik konkurranse kunne gi karrieren.

- "Idol" er en fin og stueren måte å promotere seg selv på. Konseptet fikk jeg med meg i England.

Espen tror allikevel ikke at "Idol" hjalp han inn i rollen som Nick i ”Fame”. Han fikk nemlig rollen før konkurransen tok helt av i Norge.

- Alt blir enklere når du har visst frem trynet på TV. Jeg vil vel kalle "Idol" en gedigen promoteringskampanje, siden den ble så mye større enn noen hadde ventet seg. I tillegg er det jo viktig å ta noen nye vendinger i karrieren, legger Espen til.

Lager musikk
Etter ”Fame” håper Espen at det blir nye utfordringer innen underholdningsbransjen. Fra musikal skal veien forhåpentligvis gå til musikk.

- Det hadde vært ideelt å få gitt ut en plate om ikke så alt for lenge. Jeg jobber med flere produsenter allerede nå.

På en eventuell utgivelse håper han å få med flest mulig egenproduserte låter. Musikeren Espen har allerede skrevet musikk for andre, deriblant Maria Arredondo.

Bleieskift
Oppi all underholdningen har Espen Grjotheim blitt far. Ei lita jente må han skifte bleier på innimellom forestillinger og innspillinger.

- Hun har vært veldig snill, men man må jo strukturere livet litt. Uansett har livet fått en ny dimensjon.

Med hjelp fra mamma får pappa tid til både musikal og musikk.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer