Gå til sidens hovedinnhold

Mer futt i Carlsberg

Bryggeriet ruster seg for en ny runde med oppkjøp.

For kort tid siden ble det meldt at Carlsberg har levert sterkere tall enn ventet og refinansiert lånene sine fra Scottish & Newcastle oppkjøpet i 2008.

Les artikkelen her

Carlsberg har nå et mål om å vokse i Kina og henter inn ytterligere kapital til en ny oppkjøpsrunde.

- Vi har kommet til et punkt, hvor vi har kontroll på utviklingen. Den gjeldssituasjonen Carlsberg befinner seg i, passer godt med den strategien ledelsen har lagt for de neste årene, sier en anonym kilde til borsen.dk.

Blant de 21 bankene som står blant de nye kreditorene er flere banker fra nettopp Kina og Japan representert. Blant de «lokale bankene» finner en Bank of China, Nomura Bank og Tokyo-Mitsubishi fra Japan.

- Det er viktig å ha forretningsforbindelser til de lokale finansieringskildene. Vi forsøker å hente kreditt lokalt slik at vi har kreditt som avspeiler vår geografiske spredning. sier Jørn P. Jensen, viseadministrerende finansdirektør i Carlsberg.

- De finjusterer finansene slik at de er klare til den neste strategiske trekkene. Hvis Carlsberg pønsker på noe, vil det være lurt å hente finansieringen i forkant så de slipper å bekymre seg for penger på et senere tidspunkt, sier den anonyme kilden til borsen.dk.

Les flere saker på NA24

Kommentarer til denne saken