FALUN / OSLO (Nettavisen): De norske kombinertgutta gikk inn til en sølvmedalje på lagkonkurransen i kombinert under Falun-VM søndag.

Det norske laget besto av Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Mikko Kokslien og Jørgen Graabak. Tyskland vant gullet, mens Frankrike ble nummer tre.

Graabak, som gikk siste etappe for Norge, hadde tyskerne i sikte før sitt løp, men klarte aldri å hente inn Joahnnes Rydzek og så svært skuffet ut.

- Ja, han var nok skuffet. han hadde en tung dag. Men han går mot Rydzek, som er i kjempeform. Dette er ikke Jørgen sin skyld. Vi presterer som et lag og i dag var Tyskland bedre. Vi får gi ham noen trøstende ord. Han så veldig skuffet ut, sier Mikko Kokslien til NRK etter konkurransen.

Kokslien får støtte av Magnus Moan.

- Jeg har vært i Jørges sko mange ganger. Jørgen kommer til å vokse på dette. Alle store idrettsutøvere må gjennom bølgedaler og i dag gikk Johannes et bra langrenn. Da blir det tungt å ta ham igjen. Jørgen må bare ta med seg det som er positivt. Han kommer garantert tilbake, sier veteranen til NRK.

- Vi er godt fornøyd med sølv, men akkurat nå er vi skuffet, sier han.

Hadde sjansen
Avstanden på 28 sekunder som Tyskland hadde ble fort knappet inn av det norske laget og Magnus Moan tettet mye av luke på sin første etappe.

Ved første veksling var Norge oppe på andreplass.

Dermed hadde Håvard Klemetsen god kontakt på sin etappe, men hoppkjempen måtte slippe opp litt og tapte en del til Eric Frenzel.

Norge lå fortsatt på andreplass etter to etapper, men nå var Norge 17,9 sekunder bak lederlaget igjen. Frankrike hang også med Norge.

På tredje etappe gikk Mikko Kokslien og han leverte et kjempeløp. Kokslien hentet inn tyskerne på nytt og var bare 6,7 sekunder bak ved veksling.

Dermed hadde Jørgen Graabak et glimrende resultat før siste etappe.

Trønderen klarte imidlertid ikke å ta vare på gaven han fikk fra Kokslien og klarte ikke å hamle opp med den ferske VM-mesteren Johannes Rydzek.

Tyskeren økte forspranget og gikk først i mål. Norge ble nummer to.

God dag i bakken
De norske gutta gikk altså bare ut 28 sekunder bak ledende Tyskland i stafetten. Det sørget jevn og god hopping tidligere på dagen for.

Det norske laget lå som nummer fem etter hoppkonkurransen, men hadde god kontakt med lagene foran og gullet var innen rekkevidde.

Håvard Klemetsen var best av de norske i hoppbakken. Han svevde ned til 101 meter, et hopp som var best alle denne dagen.

Mikko Kokslien og Magnus Moan hoppet begge 91 meter i hoppkonkurransen, mens OL-mester Jørgen Graabak landet på 90,5 meter i sitt hopp.

Tyskland, Japan, Frankrike og Østerrike var foran Norge etter hoppingen.

Lik Nettavisen Sport på Facebook:

HTML EMBED