Gå til sidens hovedinnhold

Mer vold i Irak

To dager før rettssaken mot Saddam Hussein gjenopptas var det nye utbrudd av vold i Irak.

De første vitnene for påtalemakten er ventet å vitne for det fem mann sterke dommerpanelet mandag. Det er ventet at de vil beskrive hvordan 140 shiamuslimske landsbyboere ble drept etter et attentatforsøk på Saddam Hussein i Dujail i 1982. Hvis dommerpanelet finner Saddam skyldig, kan han og syv av hans medtiltalte bli dømt til døden ved henging.

Lørdag ble det også kjent at en av de nærmeste medarbeiderne til Abu Musab al-Zarqawi ble drept forrige måned i Ramadi. En nær slektning av Bilal Mahmud Awad Shebah bekrefter at opprørslederen ble drept.

Nye bombeangrep
Seks mennesker ble drept, og 12 andre skadd da en selvmordsbomber detonerte bilen han satt i ved Samarra, nærmere ti mil nord av Baghdad lørdag, opplyste politiet i Irak.

Fire andre døde da en bilbombe eksploderte vest i Baghdad. Bomben sprang da to militærkjøretøyer passerte stedet, men ingen av soldatene ble skadet i bombingen.

En amerikansk soldat ble drept da bilen han satt i ble truffet av en bombe plassert på siden av veien et stykke utenfor den irakiske hovedstaden.

Det siste dødsfallet bringer antallet drepte amerikanere opp i 2.105 siden mars 2003, melder AP.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken