LILLESTRØM - MJØNDALEN 3-0:

Både Lillestrøm og Mjøndalen sløste tidvis med sjansene på Åråsen lørdag.

Men hjemmelaget fikk etter hvert såpass mye rom og hjelp av 19-årige Mohamed Ofkirs godt vektede pasninger at kampen ble avgjort i andre omgang.

Først fant Ofkir Erling Knudtzon i rom ute til venstre, og angriperen chippet inn 2-0 på utsøkt vis.

Rett før slutt var Ofkir arkitekten igjen da en perfekt kontring endte med at Malaury Martin punkterte oppgjøret fra en lignende posisjon som Knudtzon.

- Vi er dårlige i andre omgang. Vi forsvarer oss svakt som følge at vi blir slitne. De kommer mange ganger inn bak oss. Jeg er fornøyd med førsteomgangen, men i andre var det klasseforskjell, oppsummerte Mjøndalen-trener Vegard Hansen overfor C More.

- Dette var en god dag for Lillestrøm. Vi fikk utnyttet kontringene med mange baller i bakrommet, kommenterte Lillestrøms Erling Knudtzon.

Tidlig foran

LSK tok ledelsen allerede etter ni minutter, også da på en flott kontring. Keeper Arnold Origi satte i gang Knudtzon da Mjøndalen hadde store deler av laget oppe på et langt innkast.

LSKs hurtigtog avsluttet etter å ha avansert inn fra venstresiden. Skuddet ble reddet av Mjøndalens keeper, men returen fra Marco Priis Jørgensen hadde Fred Friday ingen problemer med å sette inn fra kort hold.

Kampen fortsatte med store sjanser til begge lag i den første halvdelen av første omgang.

Tidligere Lillestrøm-spiller Amahl Pellegrino holdt på å score med et brassespark, men ble stoppet av Origi bakerst hos LSK.

Pellegrino scoret ikke et eneste mål i Tippeligaern for kanarifuglene, men har startet friskt i Mjøndalen etter overgangen i sommer.

Sjanser i fleng

Bare minuttet etter Pellegrinos fikse brasseforsøk, kunne og burde Erling Knudtzon ha økt til 2-0 for vertene. Den hurtige angriperen sendte isteden ballen utenfor aleine med Jørgensen.

Derfra tok det ikke lange tida før ballen traff stolpen i den andre enden av banen. Christian Gauseth prøvde å styre inn et skudd fra Tokmac Nguen.

Dessverre for bruntrøyene gikk forsøket bare i metallet og ut over dødlinja.

Omgangen fortsatte med muligheter både for Knudtzon og Friday uten at LSK-spissene klarte å få uttelling ut av dem.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Mjøndalen startet friskest etter sidebyttet, og Mads Hansen var i god nok posisjon til å utligne da han fikk et innlegg fra innbytter Erik Hurtado etter fem minutter.

Avslutningen til kantspilleren snek seg imidlertid utenfor den bakerste stolpen til Origi.

Tre minutter seinere ble målscorer Friday spilt fri på blank kasse. Nigerianeren plasserte ballen i Mjøndalen-nettet, men ble avblåst for offside. Reprisene så ut til å vise at dommertrioens avgjørelse var riktig.

LSK fortsatte å skape sjanser og igjen var det Friday og Knudtzon som var avsluttere. Sistnevnte ble først stoppet av Mjøndalens keeper fra kort hold, før Fred Fridays skudd ble stanset av samme mann.

Umiddelbart etter fikk LSK-målscoreren en ny stor sjanse. Hodestøtet fra 20-åringen endte denne gangen i stanga.

Etter læreboka

Men hjemmelagets press på Mjøndalen skulle betale seg etter 70 spilte minutter. Denne gangen med Knudtzons flotte lobb etter en flott frispilling fra Mohamed Ofkir.

De nedrykkstruede gjestene hadde sine muligheter i denne kampen.

Også etter 2-0-målet da en annen tidligere Lillestrøm-spiller, Erik Midtgarden , traff godt med et skudd fra rundt 18 meter. Men igjen var plasseringen litt for dårlig til å overliste Arnold Origi.

Med tre minutter igjen på klokka, satt kontringen med Ofkir og Malaury Marin som den skulle, og 3-0 var et faktum.