BARCELONA - BAYERN MÜNCHEN 3-0:

Det var på den tiden Josep Guardiola var hovedtrener i Barcelona at Lionel Messi for alvor tok steget opp som verdens beste fotballspiller.

Sammen vant de to det meste et klubblag kan vinne.

Onsdag var Guardiola tilbake på sin gamle hjemmebane, som trener for Bayern München. På motsatt banehalvdel sto hans gamle elev.

Og det skulle bli Messis kveld i denne Champions League-semifinalen. Kampen sto lenge og vippet, men til slutt var det magikeren som ble tungen på vektskålen og sørget for en viktig seier til vertskapet.

- Det sykeste
To mål av Messi betyr at han igjen er tidenes toppscorer i Champions League med 77 mål, ett mer enn rival Cristiano Ronaldo.

- Dette er noe av det sykeste. Jeg har sett Messi banke Stuttgart og Valencia i 2010, samt Madrid i 2011, men dette tar kaka, skriver C Mores La Liga-ekspert Petter Veland på Twitter om Messi etter kampen.

Neymar økte til 3-0 på overtid.

I løpet av tre magiske minutter scoret Messi to herlige mål og dermed er Barcelonas utgangspunkt glimrende foran returen i Tyskland.

- Vi har Messi og det betyr vel at vi har en fordel? Det var en tett kamp, men vi hadde de beste sjansene, sier Javier Mascherano ifølge BBC.

- Vi spilte kampen slik vi ønsket og er veldig fornøyd. Vi vet det vil bli vanskelig i Tyskland, vi har en stor fordel, men det er ikke avgjort. Bayern presser høyt og det er alltid en risiko. Vi har mange spillere som kan straffe dem for det. Det er umulig å beskrive Messi som spiller, sier han.

Se høydepunktene her:

Suarez-sjanse
Det ble en svært underholdene første omgang på Camp Nou, der begge lag hadde sjanser til å ta ledelsen, men ingen utnyttet dem til fulle.

Den hardtarbeidende og alltid målfarlige Luis Suarez var stadig vekk en trussel mot Bayern Münchens forsvar, som ikke var helt stødige.

I det sjuende minutt kombinerte Suarez med Lionel Messi, før han fyrte løs fra rundt 20 meters hold. Manuel Neuer hadde imidlertid kontroll.

12 minutter var spilt da samme mann igjen fikk en gigantsjanse. Messi spilte fram og Suarez var alene igjennom med keeper. Den tidligere Liverpool-spilleren avsluttet lavt, men Neuer reddet mesterlig med foten.

Like etter var Suarez regissør da han trakk seg ned mot dødlinjen og la inn mot Neymar. Brassen avsluttet, men Philipp Lahm blokkerte.

Solid Neuer
Bayern Münchens største sjanse i omgangen kom i det 18. minutt og tilfalt Robert Lewandowski. Thomas Müller sto for forarbeidet og spilte inn mot den polske spissen, som var litt for sent ute til å score.

Det var vertene som skapte de fleste farlighetene og fikk blant annet et frispark i god posisjon. Messi skjøt nesten rett på Neuer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fem minutter før pause viste Andres Iniesta fram litt av sin magi. Teknikeren slo mot Dani Alves som kom på løp og backen dempet ballen på brystet, før han avsluttet. Nok en gang reddet Neuer med beina.

Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 0-0.

Messi våknet
I andre omgang fortsatte Barcelona å være det førende laget og superstjernen Lionel Messi ble stadig mer sentral for katalanerne.

I det 58. minutt fikk argentineren stå helt upresset og fyre av fra rundt 20 meters hold. Igjen reddet superkeeper Neuer avslutningen.

Like etter vippet Messi ballen farlig mot Neymar, men Bayerns keeper var igjen våken og kom raskt ut for å sveipe ballen unna foran brassen.

Etter 64 minutter kombinerte Messi og Ivan Rakitic, før Neymar fikk ballen på venstre. Han trakk seg innover, men skjøt langt over.

Magikeren
Det lå noe i luften og i det 77. minutt skulle det endelig lykkes for hjemmelaget. Selvsagt var det Lionel Messi som nettet for Barca.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Dani Alves brøt på høyrekanten og slapp ballen videre til Messi. Argentineren dro seg inn mot midten og satte ballen i nærmeste hjørnet.

Og bare minutter senere skulle samme mann finne kassa igjen.

Stjernen fintet først Jerome Boateng langt ut i Barcelona sentrum, der han kom tilbake fra med både pølse, vaffel og brus. Deretter vippet han ballen nydelig over Manuel Neuer og hele Nou Camp eksploderte.

På overtid økte Neymar til 3-0 da han ble spilt alene igjennom og satte ballen trygt forbi Neuer i buret.

Dette klarte aldri gjestene fra Tyskland å komme tilbake fra og dermed har spanjolene tatt et langt steg mot finalen i Champions League.