Det var knyttet stor spenning til hvem som ville stikke av med Gullballen for kalenderåret 2012, og mandag kveld fikk vi svaret.

For fjerde året på rad var det Barcelonas Lionel Messi som stakk av med den prestisjetunge utmerkelsen som årets spiller i verden.

Messi, Cristiano Ronaldo og Andres Iniesta var de tre nominerte til prisen, som de siste fire årene har vært en kamp mellom Ronaldo og Barcelonas stjernegalleri.

En tydelig nervøs Lionel Messi takket for tilliten og tok imot prisen etter å ha blitt stemt fram av blant andre Egil Drillo Olsen og Brede Hangeland.

- Det er veldig spesielt for meg å få den fjerde prisen. Det gjør selvsagt inntrykk. Jeg vil gi min anerkjennelse til guttene mine i Barcelona. Det er stort for meg å være her med Iniesta. Jeg vil sende en stor takk til det argentinske landslaget. Både trenere og støtteapparat. Jeg vil takke venner og familie, sønnen min og kona, sa Messi, som beklaget at han var veldig nervøs.

VI FULGTE UTDELINGEN LIVE

Fantastisk år for Messi
Årets vinner har i 2012 scoret 91 mål, overtatt scoringsrekorden i Barcelona med 233 mål og han ble også den første til å score fem mål i én Champions League-kamp da Leverkusen ble slått 7-1.

Troféskapet til den lille argentinske magikeren begynner nå å fylle seg opp, men det er ingenting som tyder på at han er mett av den grunn.

Blant hans mest minneverdige øyeblikk fra året som gikk finner vi scoringsrekorden han tok fra Gerd Müller, da han satte inn sitt 85. og 86. mål for sesongen.

Messi har fått kritikk for ikke å prestere like godt på det argentinske landslaget, men i sommer scoret han blant annet et fantastisk hat trick da Brasil ble slått 4-3.

Verdige nominerte
Ronaldo-fansen vil trolig argumentere for at måten han skjøt Real Madrid til seriegull med sin 2-1-scoring mot nettopp Barcelona i april burde bikket det hele i hans favør.

Portugiseren presterte også godt under EM og skjøt Portugal videre fra gruppespillet i kampen mot Nederland. Han ble også den første spilleren til å score i seks El Clasico-oppgjør på rad da han satte inn to mot Barcelona i oktober.

Andres Iniesta hadde et strålende EM for Spania og vant blant annet tre banens beste-priser under mesterskapet - én av disse var i finalen mot Italia.

Han fikk nylig prisen for årets spiller i Europa av Uefa og har også fått en solid start på årets sesong, med ti målgivende pasninger så langt.

Spansk dominans
Vicente Del Bosque stakk av med prisen for årets trener i verden. Pia Sundhage tok samme pris på kvinnesiden.

Franz Beckenbauer fikk æren av å motta Fifa Presidential Awards, som i fjor gikk til Alex Ferguson.

Årets kvinnelige spiller i verden ble Abby Wambach, mens Miroslav Stoch kunne reise hjem med prisen for årets mål i verden.

Årets lag: Iker Casillas, Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi Alonso, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Lionel Messi, Radamel Falcao, Cristiano Ronaldo.