Gå til sidens hovedinnhold

Mesterskapets kjedeligste kamp?

Søvndyssig da Paraguay ble gruppevinner.

PARAGUAY - NEW ZEALAND 0-0:

Det ble aldri den store underholdningen på Peter Mokaba Stadium da Paraguay og New Zealand møttes til deres siste og avgjørende kamp i gruppe F.

Paraguay kontrollerte banespillet i stort sett hele kampen med visshet om at uavgjort ville være nok til at søramerikanerne ble gruppevinnere.

Sjansefattig
New Zealand ville mye i oppgjøret, men kvalitetene sto ikke i stil med viljen.

Når kampens første hjørnespark kom etter en drøy times spill, så sier det mye om det offensive som ble prestert ute på den grønne matta.

Paraguay spilte klokt, og kunne etter 90 minutters spill juble over gruppeseier i gruppe F i den utrolig sjansefattige kampen med fem poeng totalt.

Overraskende, men vel fortjent etter kun å ha sluppet inn ett mål i den utfordrende gruppa.

So long, New Zealand!
Man måtte se langt etter sjansene på Peter Mokaba Stadium. I den første omgangen var det ett -1- skudd på mål.

Nelson Valdez var frisk på Paraguyas venstrekant, men ettersom det ble klarere og klarere at New Zealand ikke var rare trusselen, fikk banens bestemann hvile til åttendedelsfinalen allerede etter en drøy times spill.

Vi sier dermed takk og farvel til «All Whites» som - med unntak av torsdagens oppgjør - må sies å ha vært en positiv overraskelse i årets mesterskap.

- Jeg er så stolt av disse gutta. De gikk gjennom hele mesterskapet uten å tape en eneste kamp. Hvem hadde trodd det på forhånd? sa New Zealands trener Ricki Herbert etter exiten.

Respektabel innsats
Nelsen og resten av gutta fra New Zealand kan ta med seg hjem at de spilte uavgjort mot regjerende verdensmester Italia i den andre kampen i gruppespillet, og beviste for en hel fotballverden at man ikke trenger de største navnene på laget for å hevde seg mot de beste nasjonene.

At de i tillegg drar hjem uten et eneste tap i bagasjen, tyder på at New Zealand kan dra hjem med æren i behold.

Forrige gang New Zealand var med i VM - tilbake i 1982 - ble det tre strake tap for nasjonen.

Med andre ord en solid retur til den gjeveste landslagsturneringen for «All Whites».

Paraguay ble som tidligere nevnt gruppevinner, og møter dermed høyst sannsynlig enten Danmark eller Japan i åttendedelsfinalen.

Men det er samtidig stort sett det eneste positive søramerikanerne tar med seg videre etter det som er en sterk utfordrer til å bli kåret til mesterskapets kjedeligste kamp.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken