Hele juli ser ut til å bli kjøligere enn normalt, og det ustabile været over Nord-Europa ser ikke ut til å forsvinne med det første.

Følg Nettavisens værblogg nederst i saken.

- Erfaringsmessig stemmer månedsvarslene ganske dårlig, spesielt på detaljnivå, men de store trekkene kan man si noe om, sier vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt Inger-Lise Askautrud.

Da hun selv så langtidsvarslene for juli på lørdag bestemte hun seg for å reise utenlands.

- Jeg har bestilt hoppepå-tur til Gran Canaria. Det var den eneste ledige turen, men man må jo ikke dra så langt for å få bedre vær og jeg orker ikke mer av det kalde skiftende været, sier Askautrud.

Hun understreker likevel at det blir pent innimellom og at noen vil oppleve været som greit, men noe typisk sommervær det blir det ikke.

Hell i uhell

Første uken av juli blir ganske pen i Nord-Norge, men fra torsdag av vil været bli mer ustabilit og det vil bli perioder med regn.

- Det positive med dette er at regnet også kommer med mildere temperaturer, og det kan jo være en trøst, sier Askautrud.

Varmeste dagen på lenge

Onsdag denne uken blir den varmeste dagen på lenge på Sør- og Østlandet, og temperaturen kan bikke over 20 grader, men fra torsdag av vil det komme en lengre periode med regn. Utover i juli vil været fortsette å være nokså ustabilt.

- Det vil nok fortsette å være en del skiftende vær fremover, men man kan likevel oppleve sol innimellom, sier Askautrud.

Hun legger til at man selvfølgelig ikke må bestille en hoppepå-tur for å få en fin sommer.

Les også: Nå gnir reiseselskapene seg i hendene

Følg Nettavisens Værblogg her:

HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));