Gå til sidens hovedinnhold

Mette-Marit tilbake i kjent stil

Fylte sine gamle sko, da hun kastet glans over prisutdeling, sammen med kronprinsen.

(SIDE2:) Hvert år deles prisen «Årets forbilde» ut til en person med innvandrerbakgrunn, som har gjort en ekstra innsats for barn og unge i Norge. Mandag ble norsk-kenyanske Musa Anderssen tildelt prisen av likestillingsminister Solveig Horne (Frp) på Nobels Fredssenter i Oslo.

Blant mange prominente personer, var kronprinsparet til stede for å kaste glans over utdelingen. Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon ankom sammen til arrangementet.

Kronprinsesse Mette-Marit var sykmeldt store deler av i fjor høst. Hun ble operert for prolaps i nakken den 15. november, og ble ikke friskmeldt før den 16. desember.

Likevel opptrådte hun offentlig på en konferanse om norsk bistand til helse og utdanning den 11. desember. Dette var kronprinsessens første offentlige opptreden etter operasjonen, og hun ankom da i behagelige joggesko. Det gikk ikke upåaktet hen, ettersom kronprinsessen er kjent nettopp for sitt valg av fottøy, som ofte er lekre pumps, spesielt fra designeren Christian Louboutin.

Mandag var hun imidlertid igjen å se i kjent stil. Til tross for kaldt vintervær, med sur vind og fire minusgrader, stilte kronprinsessen i et par enkle, svarte pumps med rød såle, som så ut til å være fra nettopp Christian Louboutin.

Kronprinsessen så ut til å være i fin form, selv om hun måtte få litt støtte fra kronprinsen på vei ut av bilen.

- Fantastisk flott
Musa Anderssen, som mandag ble Årets forbilde for 2013, kom til Norge som enslig, mindreårig asylsøker, da han var 17 år. I dag er han ansatt på Setermoen asylmottak, og han jobber i tillegg frivillig i en rekke aktiviteter for barn og unge i Bardu i Troms.

I Juryens begrunnelse het det:

«Han viser hvordan det er mulig å lykkes og samtidig gi tilbake til samfunnet i form av et brennende engasjement for barn og unge. Ved siden av jobben på Setermoen asylmottak, er Musa aktiv som frivillig i flere aktiviteter for barn og unge, alt fra basket, easybasket, zumba, leirdueskyting, ishockey, jakt og fiske og revy. Musa Anderssen og hans familie er i tillegg avlastningshjem for barnevernet.».

Etter prisutdelingen uttrykte kronprinsen stor takknemlighet for Anderssens innsats.

- Det er fantastisk flott at det finnes mennesker som Musa som gjør mye ekstra i tillegg til jobben sin på asylmottaket, så er han en veldig engasjert borger.

- Han er absolutt en verdig vinner og et stort forbilde for mange av oss. Så det var veldig flott å få se og høre hans historie, sa kronprinsesse Mette-Marit.

Brannen i Lærdal: - Vi er svært imponert over lokalsamfunnet
Etter prisutdelingen kunne kronprinsparet også fortelle at de har fulgt nøye med på den tragiske brannen i Lærdal.

- Vi satt og så på nyhetene i går sammen med barna og det gjør inntrykk både på store og små, fortalte kronprinsessen.

- Vi er veldig imponert over det arbeidet som har foregått i lokalsamfunnet der oppe og se at folk nå virkelig stiller opp for hverandre. Det er veldig flott å se. Og så tenker vi jo veldig på dem som har blitt rammet, la hun til.

- Har kronprinsparet noe budskap til de som er i Lærdal og står på i forbindelse med denne brannen?

- Vi har jo fulgt det tett, og det er jo en forferdelig hendelse og en forferdelig brann. Men samtidig så må jeg jo si, at jeg har blitt veldig imponert over den innsatsen som er blitt gjort. Selvfølgelig blant de som jobber direkte i redningstjenestene, men også fra det lokale miljøet i Lærdal hvor alle har stilt opp og hvor alle har hjulpet til med slukningsarbeidet, og alle har forsøkt å legge til rette og stille opp for hverandre. Og jeg tenker at det er litt av limet, og det som er viktig i et lokalsamfunn, understreket han.

Mer Side2-stoff? Sjekk forsiden her!

Reklame

Stort salg på alt til løpeturen

Kommentarer til denne saken