Gå til sidens hovedinnhold

Mette-Marits bror blir Hanssens nye sjef

Mette-Martis bror, Per Høiby, blir den nye sjefen til Bjarne Håkon Hanssen.

Cecilie Ditlev-Simonsen er fra i dag konstituert som ny administrerende direktør for JKLs Oslo-kontor.

Hør: Det pinlige opptaket
Les også: – Vi må glemme Hanssen
Les også: – De burde vist mer takknemlighet
Hanssen: – Jeg trekker meg fra debatten

Direktør-jobb
Hun erstatter Per Høiby, som slutter i selskapet for å begynne i First House – i likhet med tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen.

Høiby forlater JKL til fordel for en ny toppjobb.

- Høiby blir administrerende direktør i First House, bekrefter styreleder Bjørn Richard Johansen i selskapet overfor Nettavisen.

- Gleder meg
- Vi ser frem til å få Per Høiby på laget. Han har bevist gjennom å skape resultater i JKL at han er flink til å lede kompetansebedrifter og skape gode og effektive selskapsstrukturer, legger Johansen til.

Hovedpersonen selv gleder seg:

- Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å lede det kompetansemiljøet som er under etablering, sier Per Høiby i en kommentar. - Jeg har hatt fine år i JKL hvor jeg også har jobbet med mange flinke folk. Videre vil jeg som i JKL arbeide aktivt som rådgiver med våre kunder.

Tidspunktet for tiltredelse er ennå ikke fastsatt, og vil bli bestemt i nært samarbeid med hans nåværende arbeidsgiver.

– Tristat Per slutter
– Det er trist at Per slutter, sier Ditlev-Simonsen i en kommentar til Nettavisen.

Hun forteller at Høiby orienterte om jobb-bytte mandag – og at han hadde endelig bestemt seg tirsdag.

Det er ikke klart når Høiby blir løst fra JKL:

– Høiby fortsetter som ansatt i JKL i en periode for å sluttføre pågående prosjekter og bidra til overføring av kundeforhold til andre rådgivere i JKL, sier Ditlev-Simonsen.

Hanssen dro på ferie
Høibys jobb-bytte betyr at First House på kort tid har lokket til seg to store profiler gjennom Høiby og Hanssen.

Bjarne Håkon Hanssen leverte på tirsdag sin søknad til Karanteneutvalget der han foreslo at han burde ilegges en karantene på seks måneder før han kunne begynne i First House.

– Jeg har i dag oversendt min redegjørelse til karanteneutvalget. I den går jeg grundig gjennom mitt forhold til First House, både hva gjelder forberedelsesfasen, og nå situasjonen. I redegjørelsen stiller jeg også noen, etter min mening, viktige spørsmål som jeg ber om en tilbakemelding på fra utvalget dersom de finner det mulig, sa Bjarne Håkon Hanssen på tirsdag.

Samtidig ga han uttrykk for at han ikke lenger ville være tilgjengelig for pressen.

– All den tid at jeg nå har fremmet saken for utvalget vil jeg avstå fra å delta i den offentlige debatt om mitt forhold til First House, sier den tidligere statsråden.

Ifølge VG dro Hanssen like etterpå til Spania på ferie med tidligere underdirektør i Helsedepartementet, Inger Mette Nilstad.

– Blir spennende
Ditlev-Simonsen sier til Nettavisen at hun gleder seg til å ta fatt på toppjobben sin i JKL.

– Hva tenker du om nye oppgaver?

– Jeg tror det blir travelt, men det blir spennende. Vi har kommet oss godt gjennom finanskrisen, sier Ditlev-Simonsen til Nettavisen.

– Hva blir det viktigste for dere fremover?

– Det viktigste fremover blir å levere godt og bidra til ytterligere vekst. Vi jobber med rådgivning overfor styrer og toppledelse i privat og offentlig sektor, sier hun til Nettavisen.

– Cecilie skal lede et dyktig lag
JKL sier de er godt fornøyd med at Cecilie Ditlev-Simonsen nå skal lede JKLs Oslo-kontor.

– Cecilie skal lede et dyktig lag av rådgivere som har oppnådd svært gode resultater i Norge. Alt ligger derfor til rette for at vi skal fortsette den gode utviklingen, sier konsernsjef Anders Kempe i JKL Group.

JKL er en av Nordens største rådgivere innen strategisk kommunikasjon, og har kontorer i Oslo, Stockholm, Göteborg, København, Helsingfors og Brussel.

Ditlev-Simonsen har jobbet som kommunikasjonsrådgiver i JKL siden våren 2008.

Hun har tidligere vært konserndirektør med ansvar for kommunikasjon i Norsk Hydro ASA og informasjonsdirektør i IBM Norge og IBM Nordic.

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken