Partene nekter å kommentere opplysningene, men det amerikanske nettstedet TechCrunch.com hevder å ha flere kilder til opplysningene.

Forhandlingene mellom Microsoft og nettstedet strandet i mai da Yahoo-ledelsen vendte tommelen ned til et bud på selskapet på 33 dollar aksjen, noe som priset selskapet til knappe 50 milliarder dollar.

Yahoos toppsjef Jerry Yang avviste budet som for lavt, noe som gjorde at Microsoft i en dramatisk kunngjøring 3. mai trakk budet og erklærte at det ikke ville komme noe nytt bud.

Heftig kritikk
Dette førte til heftig kritikk mot Yang og styret i Yahoo fra store aksjonærer, frontet av investor-legenden Carl Icahn.

I et følelsesladd brev til Yahoos styreformann Roy Bostock skrev han: «Det står klart for meg at styret i Yahoo har opptrådt irrasjonelt og mistet tillitten fra aksjonærer og Microsoft. Det er ganske klart at Microsofts bud på 33 dollar aksjen er meget bra alternativ til Yahoos fremtid som selvstendig selskap. Jeg er helt perpleks over styrets handlinger. Det er uansvarlig å skjule seg bak administrasjonens mer enn optimistiske fremtidsbudsjetter. Det er uforståelig at dere ikke har tillatt aksjonærene å akseptere et tilbud som representerte en kurs 72 prosent over Yahoos sluttkurs på 19,18 dollar dagen før Microsofts første bud.»

Microsofts toppsjef Steve Ballmer har helt siden de trakk budet 3. mai kategorisk fastslått at det ikke kommer noen nytt bud.

Rett over 30 dollar
Nå kan det hende at forhandlingene er i gang igjen. Ifølge TechCrunch må imidlertid Yahoos aksjonærer betale en pris for dette. Nettstedets kilder hevder Microsoft denne gangen neppe er villige til å betale stort over 30 dollar per aksje, noe som er ti prosent under det opprinnelige budet.

Dette er imidlertid godt over Yahoos aksjekurs i dag, som i det siste har ligget rundt 20 dollar. En aksept på omkring 30 dollar, vil trolig føre til en storm av søksmål og fornyet kraft i kritikken mot styret i Yahoo.

Flere nettsteder har brakt denne saken tirsdag, og Reuter har sendt ut melding om den mulige fornyede kontakten mellom selskapene. Hverken Yahoo eller Microsoft er villige til å kommentere noe som helst.