Gå til sidens hovedinnhold

Midtsidepiken blir tredimensjonal

Mannfolkbladet Playboy gjør hva de kan for å bremse et fallende opplag.

Oppmerksomheten rundt 3D-teknologien fikk et løft med science fiction-eventyret og kassasuksessen «Avatar». Nå har flere funnet en anvendelse for brillene som fikk de flygende øglene og Sam Worthington til å fly ut i kinosalen i James Camerons film.

Ufokusert midtsidepike
Leserne av mannfolkbladet Playboy kan glede seg til juninummeret der et par briller hjelper dem med å se inn i Hugh Hefners verden med nye øyne. Det er nemlig ikke uheldige trykkere som har sørget for misspass og en slørete midtsidepike, denne gangen Hope Dworaczyk (25). Når du får på deg brillene, skal den avkledde modellen tre tydelig fram.

- Ble for dyrt i 1950
Playboy-grunnlegger Hugh Hefner selv forteller ifølge nyhetsbyrået AP at han tenkte på 3D allerede i 1950, da han grunnla magasinet.

- Jeg hyret faktisk en fotograf til å ta bilder av to nakne damer i 3D i Chicago, forteller han. Men den gangen droppet han påfunnet da han oppdaget hvor dyrt det var å legge ved 3D-briller i bladet.

Fallende opplag
Playboy kan trenge all den drahjelpen bladet kan få for å holde på lesernes interesse. Opplaget har stupt fra 3,5 millioner i 2006 til 1,5 millioner i dag, ifølge AP.

Men utfra pressebildene å dømme, er det gammel 3D-teknologi Playboy tar i bruk, den fra 50-tallet med et rødt og et blått glass i brillene, ikke den nye og langt mer virkelighetstro digitale 3D-teknologien du opplever i spesielle kinoer med James Camerons film. Vil Playboys lesere se forskjell?

Kommentarer til denne saken