BERGEN (Nettavisen) For vel en måned siden var sportslig leder i Brann Roald Bruun-Hanssen i dialog med en nordmann som var representant for Michael Mifsud.

Den nåværende Coventry-spilleren var en stor hit i Norge da han herjet på for Lillestrøm (2004-07), men har ytret at han ønsker seg andre utfordringer.

Brann var interessert, men i første omgang var det ikke aktuelt for Brann med en videre dialog ettersom overgangssummen på drøyt 16 millioner kroner ville bli for mye. Få dager før overgangsvinduet stengte (natt til 01. september) kom det imidlertid en ny henvendelse vedrørende Mifsud.

- Vi hadde en dialog med klubben og en representant for spilleren. Først for noen uker siden, deretter nå like før vinduet stengte. Vi forespeilet klubben og spilleren hvilken økonomi vi så for oss og tilbakemeldingene var at dette var noe som kunne bli akseptert, sier Bruun-Hanssen til Nettavisen.

Takket nei
Sent lørdag kveld fikk Brann beskjeden de ikke ville ha. En sårt savnet bakromsspiller takket nei til rødtrøyene. I ettertid viser det seg at spilleren var mer opptatt av penger enn hvor han skulle spille. I Coventry er det blitt varslet at han ikke vil bli satset på.

- Da jeg snakket med Brann for noen uker siden anbefalte jeg ham å takke ja til å spille i Norge. Han hadde for det første gjort seg et godt navn der borte i tillegg kunne han fått en restart på karrieren. At han til slutt takket nei i runde to overrasker meg ikke, sier Mark Taylor, agenten som sa opp samarbeidet med spilleren for kort tid siden.

- Det overrasket deg ikke?

- For å si det sånn. Michael er en spiller som har høye tanker om seg selv. Han er ikke alltid realistisk. Han er for eksempel ikke god nok for Premier League! I stedet for å gripe muligheten til å utvikle seg videre i Brann tenker han på penger. Nå kommer han til å vente til han blir Bosman-spiller neste sommer slik at han får en god personlig avtale ved neste signering. For meg blir det feil, sier Taylor til Nettavisen.

Meld deg på nå: Ny sesong i Managerleague

Føler seg ikke lurt
Etter en kort tenkepause prøver han å avdramatisere at han ikke lenger har et samarbeid med Mifsud.

- Nå er det ikke sånn at vi er uvenner altså, vi snakker fortsatt med hverandre. Det er bare at vi har hvert vårt syn på hva som er det beste for gutten, avslutter den engelske agenten.

I løpet av sommeren var også Bristol City på banen. Ifølge kontakter Nettavisen har i England var Mifsud enig med klubben om sine personlige betingelser. I tillegg var klubbene seg imellom enige om en overgangssum på drøyt 16 millioner kroner. I tolvte time trakk likevel spilleren og manager Gary Johnson raste.

I motsetning til i saken med Odion Ighalo føler Brann seg ikke på noen måte lurt denne gangen.

- Nei da. Vi fikk hele tiden klar informasjon om at spilleren ville tenke på det og at vi kunne få nei. Jeg har inntrykk av at det ble seriøst vurdert, sier Bruun-Hanssen.

Michael Mifsud har ikke svart på noen av Nettavisens telefonhenvendelser eller sms i denne sakens anledning.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).