Gå til sidens hovedinnhold

Mikroflytur var utdrikningslag

Venner av den vordende brudgommen ble vitner til ulykken på Oppdal flyplass.

To menn - piloten og en passasjer - omkom da et mikrofly av typen Rans S-6 styrtet ved Oppdal flyplass på Fagerhaug i Sør-Trøndelag lørdag i 12.40-tiden.

- To menn omkom i ulykken, en 49-åring fra Oppdal og en 23-åring fra Trondheim, opplyste Tore Kyllo, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til Nettavisen tidligere lørdag ettermiddag.

Les også: Legger ned forbud mot flytypen

Venner var vitner til ulykken
Han bekreftet at fire personer var vitner til hendelsen.

Ifølge Opdalingen deltok 23-åringen i sitt eget utdrikingslag. Vennene som arrangerte utdrikingslaget, ble vitner til hendelsen.

Dagbladet har snakket med venner av den omkomne, som forteller at 23-åringen skulle gifte seg i slutten av juli.

Operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt, Tore Kyllo, avviser at politiet har bekreftet at flygningen ble gjort i forbindelse med et utdrikningslag.

- Men jeg vet at en del lokale medier ringer hverandre og utveksler informasjon, som ikke nødvendigvis er uriktig. Men dette vil vi altså ikke gå ut med. Først må formelle avhøre på plass, sier han.

Flyet er sikret
Kylle opplyser til Nettavisen klokka 21.30 at de tekniske undersøkelsene på stedet er ferdig.

- Både politiet og havarikommisjonen fra Norsk Luftssportforbund har forlatt Oppdal, og flyet er satt unna i en hangar og sikret. På nåværende tidspunkt kan jeg ikke si hva som har kommet ut av undersøkelsene, og det er fortsatt uavklart om det blir politiet eller havarikommisjonen som går ut med dette, sier han.

Flyforbud
Det er bare fire dager siden et mikrofly av samme type styrtet i Råde kommune i Østfold og to menn omkom.

På grunn av de to ulykkene som har skjedd denne uken, har Norges Luftssportforbund besluttet å sette mikrofly av typen Rans S-6 på bakken med umiddelbar virkning.

- Vi ønsker å vise handlekraft og ikke sitte med hendene i fanget når slike ting skjer. Derfor har vi nå lagt ned et midlertidig forbud inntil videre årsakssammenhenger er klarlagt, sa avdelings- og fagsjef i mikroflyseksjonen i Norges Luftsportforbund, Tom Bjerke, til Nettavisen lørdag ettermiddag.

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud