Gå til sidens hovedinnhold

Miljønett ble dødsfelle

Gigantiske nett som skal holde fugler borte fra søppelfyllinger, tar livet av flere hundre sjøfugl i Hordaland.

Se de sterke bildene nederst i artikkelen.

- Helt meningsløst og ren dyremishandling, raser naturvernere.

Fuglekirkegård
Den kommunale søppelfyllinga på Sotra utenfor Bergen ser mer ut som en fuglekirkegård enn et avfallsanlegg. Nettet som skal hindre at fugler får tilgang til husholdningsavfallet, fungerer i praksis som rene fangstgarn.

Fuglene setter seg fast og lider en smertefull død. Da TV 2 og Naturvernforbundet besøkte stedet i dag, var det såvidt liv i noen av fuglene.

- Det vi ser er dyreplageri i ganske stor skala. Det henger i hvertfall 150 fugler - både døde og levende - her, sier nestleder Trine Moland i Naturvernforbundet, Hordaland til TV 2 Nyhetene.

Hindre smitte
Det er fylkesmannen i Hordaland som har pålagt daglig leder Hans Kåre Eide ved søppelfyllingen å ha nettet. Det for å hindre spredning av smitte.

Siden Eide er i dialog med Fylkesmannen, vill han i dag ikke intervjues. Men Eide bekrefter at nettet ikke har noen funksjon - de fleste fuglene flyr inn og ut som de vil. Bortsett fra de som havner i fella.

- Må bort
- Enhver idiot kan jo se at disse nettene ikke har noe annen funksjon enn å ta livet av fugl. Disse nettene må bort, sier Moland.

Fylkesmannens miljøvernavdeling fikk for ett år siden vite om sjøfugltragedien på Sotra, men har til nå ikke gjort noe med problemet. Ingen fra Fylkesmannen stilte i dag til intervju med TV 2 Nyhetene.

- Vi krever at nettene tas ned straks. De har ingen funksjon annet enn å ta livet av fugl - og det kan umulig være intensjonen til Fylkesmannen, sier Moland.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken