Gå til sidens hovedinnhold

Milliardkrav mot Troms Kraft

Revisjonsfirma med gigantisk regresskrav mot Troms Kraft.

Troms Kraft har saksøkt revisor i det skandalebefengte svenske datterselskapet Kraft & Kultur for 1,7 milliarder kroner for ikke å ha oppdaget feilene i bokføringen.

Beskyldningene mot revisor er uaktsomhet og brudd på god revisjonsskikk som bidro til at Troms Kraft tok opp store kredittlån i perioden det ble utsatt for milliardsvindel i Kraft & Kultur i Sverige.

Nå svarer revisor Elisabeth Simonsson og revisjonsselskapet Grant Thornton, som var revisor for Kraft & Kultur fra 2004–2011, med et regresskrav mot selskapet og fire styremedlemmer, alle fra Troms Kraft. Det kommer frem av dokumentet som er levert Stockholms tingsrätt, melder Dagens Næringsliv (DN).

Her heter det blant annet at dersom Grant Thornton og revisor Simonsen skulle være erstatningspliktig i søksmålet på 1,7 milliarder kroner, rettes kravet tilbake mot selskapet Kraft & Kultur og styret representert ved Hanne Karde, KJell Ole Straumsnes, Tobias Langseth og Kurt Jan Jensen: « ¿ att i första hand solidarisk betale ersättning til Kärandena i motsvaranda utsträckning».

Det var i november i 2011 det ble kjent at Troms Kraft er utsatt for en milliardsvindel i datterselskapet Kraft & Kultur i Sverige.

Svensk økokrim, Ekobrottsmyndigheten, etterforsker saken. Tidligere daglig leder har vært varetektsfengslet og er hovedmistenkt. En omfattende granskning bestilt av eierne og utført av Norscan Partners/Grette er offentliggjort i enkeltdeler.

Troms Kraft eies av Troms fylke (60 prosent) og Tromsø kommune (40 prosent).

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken