Gå til sidens hovedinnhold

Millionær på duedritt

Tråkket på duedrittt - får seks millioner dollar

- Jeg var klinisk død to ganger, sier Shelton Stewart som har klart det utrolige - å bli millionær på duedritt.

- Men jeg ble reddet. Gud har vel en mening med det hele, sier den nybakte millionæren til New York Post.

Skadet seg kraftig
For ni år siden falt Shelton Stewart ned trappen på en t-banestasjon i Harlem, New York, etter å ha tråkket på duebærsj. Amerikaneren var på vei hjem fra jobben som dørvakt da han i et uoppmerksomt øyeblikk tråkket feil.

Den nå 56 år gamle mannen skadet seg kraftig i fallet, og både nakke og rygg fikk hard medfart. De første fem årene etter ulykken var han hjelpetrengende, og måtte lære seg helt grunnleggende ting som å pusse tenner på nytt.

- Ingen bør måtte gå gjennom det jeg har vært gjennom, sier Stewart, som trolig også har sørget for at det samme ikke skjer igjen. Etter ulykken saksøkte han nemlig New York City Transit for 7,67 millioner dollar, eller nesten 43 millioner kroner, for å ikke klare å gjøre noe med alle duene som la fra seg den livsfarlige dritten i området.

33 millioner kroner
- Selskapet gjør absolutt ingenting for å bli kvitt hverken duene eller ekskrementene deres, sier Stewards advokat, Robert Genis, til New York Post.

Selve rettssaken tok tre uker, men juryen trengte bare noen timer på å bestemme seg for utkommet av søksmålet. Selv om Stewart ikke får hele erstatningssummen, fordi juryen mente han burde sett seg bedre for, er han fornøyd med de 33 millioner kronene han tross alt ble tildelt.

Stewart som fortsatt ikke er helt frisk etter uhellet, og er avhengig av gåstol for å komme seg rundt, planlegger nå å ta med døtrene til Disney World.

Og New York City Transit har nok lært seg å aldri la duene regjere på t-banestasjonen igjen.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka