Gå til sidens hovedinnhold

Millioner opp i røyk

To fiskebruk i Lofoten brant ned til grunnen natt fredag. Brannvesenet kaller det flaks at ikke hele fiskeværet ble påtent.

Brannvesenet fikk melding om brannen på Finnøybrygga i Henningsvær i Lofoten ved 03.30 tiden natt til fredag.

I tre timer kjempet brannmannskaper med flammene. To fiskebruk brant ned til grunnen, men varabrannsjef Roy Charlsen i Vågan brannvesen er lykkelig over at det gikk så bra. Det var lenge fare for at brannen skulle spre seg til de andre gamle trehus i Henningsvær. Charlsen sier til TV 2 at hele fiskeværet var truet.

- Vi har hatt veldig flaks. Hadde vi hatt mer vind kunne hele Henningsvær gått opp i røyk. Takket være en heroisk innsats fra brannmannskaper, sivilforsvar, redningsskøyter og lokalbefolkningen klarte vi å stoppe brannen, sier Charlsen til TV 2.

50 brannmenn fra Svolvær og Henningsvær deltok i slukningsarbeidet. De fikk hjelp av to redningsskøyter, Sivilforsvaret og lokalbefolkning. Først ved 06.30 tiden fikk de brannen under kontroll. Da hadde husene brent ned til grunnen.

De to husene på Finnøybrygga inneholdt to fiskebruk og serveringslokaler. Verdier for millioner av kroner gikk opp i røyk.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte