Gå til sidens hovedinnhold

Milliontabbe av UIO - tok feil av India og Indonesia

Skikkelig blemme av UIO. Overførte 1,2 millioner kroner til indisk selskap i stedet for et indonesisk selskap.

Det indiske forlaget Allied Publishers fikk i august i fjor utbetalt 1,2 millioner kroner fra Universitetet i Oslo. Pengene skulle egentlig til et universitet i Indonesia.

Dokumenter som Universitas har fått tilgang til, avslører den totale forvirringen som oppstår i administrasjonen til Universitetet i Oslo (UiO) etter at tre pengeoverføringer gikk til feil mottaker. Beløpene summerer seg til 1,2 millioner kroner.

Det er en rådgiver ved Universitetet i Oslos regnskapsseksjon som oppdager million-skandalen i september i fjor. Når han varsler ledelsen i en e-post, skriver han følgende:

«Det er overført et svært stort beløp til Allied Publishers uten at jeg vet hvem dette er eller om vi kan ha et realistisk håp om å få pengene tilbake», skriver Universitas.

Han legger til: «Dette er svært alvorlig og det er ikke noe jeg kan eller vil stå ansvarlig for».

Forlaget Allied Publishers fikk pengene fordi selskapet står oppført i UiOs leverandørliste.

Ifølge Marianne Mancini, avdelingsdirektør i Økonomiseksjonen, skulle Allied Publishers vært fjernet fra leverandørlisten ettersom det er lenge siden selskapet ble brukt som leverandør til UiO.

Ifølge Mancini ligger forklaringen på betalingsbommerten i at systemet som automatisk leser av fakturaer, koblet utbetalingen til feil leverandør. Personen som skulle kontrollere utbetalingen, oppdaget ikke feilen.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken