I rettssaken mot en 32 år gammel tysk kvinne som er tiltalt for drapene på Max (3) og Saga (1), ble barnas far Nicklas Jangestig avhørt i dag, melder nyhetskanalen.se.

Faren ble først mistenkt for drapene. Etter at han hadde sluppet løs fra varetekt, fikk han se de døde barna. I retten beskrev han det fryktelige synet.

- Satt hos dem
- Max hadde en bandasje rundt hodet og sår i ansiktet. Saga hadde en lue på seg for å skjule hodeskadene. Jeg satt hos dem i to timer og gråt og gråt, forklarte Nicklas Jangestig i retten fredag.

Han tok flere pauser da stemmen sviktet.

- Jeg har aldri hatt det så dårlig som den dagen. Jeg sa ha det, kysset dem og reiste hjem, forteller han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

En siste ting fikk han sagt før han brøt sammen og retten tok pause:

- De ble slaktet
- Mine barn ble ikke drept, de ble slaktet som buskap. Den som har gjort dette er ikke menneskelig i det hele tatt, sa han.

Den 17. mars, da barna ble drept, fikk Jangestig vite av sin bror at politiet lette etter ham. Etter hvert forsto han at noe hadde skjedd med barna, og om kvelden fortalte politiet ham at barna var døde. Så ble han kastet på glattcelle i fyllearresten, siden den vanlige arresten var full.

Etter to døgns avhør ble Nicklas sluppet fri. Politiet tror ikke lenger at han har noe å gjøre med drapet på de to barna.

- Godtok ikke bruddet
Også samboeren til barnas mor Emma Jangestig, som er ekskjæreste med den tiltalte, ble avhørt fredag. Han beskrev en asymmetrisk forhold der 32-åringen var mest ivrig på å få forholdet til å fungere.

Da det ble slutt, godtok hun det ikke, og fortsatte å kontakte ham, ifølge Aftonbladet.

- Hvordan kan et menneske være så besatt?, sa han i retten, mens den tiltalte 32-åringen kikket ned i bordet foran seg.