Gå til sidens hovedinnhold

Miner hindrer ikke nødhjelpsarbeid

Norsk Folkehjelps foreløpige analyse av landminessituasjonen i kriseområdene på Sri Lanka, viser at minene ikke vil være et stort hinder for nødhjelp i regionen.

I etterkant av flodbølgen som rammet Sri Lanka, har det vært fokusert på risikoen for at landminer fra uklarerte minefelt er forflyttet inn i katastrofeområdet og dermed forhindrer nødhjelpsarbeidet.

Norsk Folkehjelps analyser viser nå at de fleste minefeltene i Vanniregionene nord på Sri Lanka befinner seg i innlandet og vurderes å være intakte og på samme steder som tidligere.

I en pressemelding skriver Norsk Folkehjelp at det imidlertid finnes områder der hjelpearbeiderne bør utvise særskilt aktsomhet.

- Kyststrekningen fra Mullaitivu til Trincomalee nordøst på Sri Lanka kan være preget av noe forflytning av landminer. På hele denne strekningen bør spesiell varsomhet utvises fra 50-500 meter fra stranden og inn i landet. Varsomhet bør også utvises på kyststrekningen fra Trincomalee sørover til Batticaloa. Norsk Folkehjelp vil gjøre en grundig kartlegging av dette når situasjonen tillater det, heter det i pressemeldingen.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå

Kommentarer til denne saken