Gå til sidens hovedinnhold

Mini: - Dette er en presset manns beslutning

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen har liten tro på Kjetil Rekdals munnkurv.

Mandag besluttet Kjetil Rekdal at ingen i Vålerenga får snakke med pressen før fredag, med unntak av de obligatoriske intervjuene i forbindelse med cupkampen mot Løten onsdag.

Vålerenga-treneren er hardt presset etter en tung start på sesongen og null poeng etter fire spilte seriekamper.

- Trengt opp i et hjørne

Tidligere landslagskollega og nå fotballekspert i TV 2, Jahn Ivar «Mini» Jakobsen, har liten tro på Rekdals beslutning.

- Nei, det har ikke jeg noen tro på i det hele tatt. Å sperre for media og presse viser bare at han nesten begynner å bli trengt opp i et hjørne, og gjør noen beslutninger som jeg ikke tror har noen stor effekt på banen, sier Mini til Nettavisen.

Les også: Rekdal gir spillerne munnkurv

TV 2-profilen mener at presset på Vålerenga er et det i høyeste grad bør være mulig å leve med.

- Kjetil Rekdal skal selvsagt få lov til å bestemme og gjøre det han tror på. Han kan gjerne si det er mye negativt, men om jeg ikke tar helt feil, så er vel ikke det treningsfeltet på Valle beleiret av journalister, sier Mini.

På mandagens trening var Aftenposten og Nettavisen til stede på Valle.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Forstår ikke
Mini har liten tro på at å skjerme spillere for mediene skal endre noe av det som skjer på banen.

- Jeg ser ikke at det er riktig vei å gå for Vålerenga, men det er mitt syn, og jeg har jo fått et litt mer åpent sinn til media etter at jeg har begynt å jobbe der selv. Å stenge fordi man er redd for at spillerne skal snakke om ting som alle er fullstendig klar over, forstår jeg ikke.

- Tror du det virker mot sin hensikt?

- Nei, det tror jeg nok ikke. De blir sikkert ikke dårligere av det. Noen spillere der slipper nå å få spørsmål av media om hvorfor det er så dårlig og alt mulig. Det er en beslutning av en presset mann. Det føler jeg meg ganske sikker på.

- Har Vålerenga fått ufortjent og usaklig kritikk?

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Nei, nå har jeg ikke lest alt som skrives om dem, men jeg leste at han sa at én journalist holdt på å følge etter dem ... hvis det er et press, da skjønner ikke jeg så mye.

Mini: - For dårlig fotballmessig
Mini går langt i å antyde at Oslo-laget har fått som fortjent denne sesongen.

- Rosenborg hadde ganske bra kontroll på Vålerenga. Det var en liten periode hvor Vålerenga var litt med i matchen. Når du da klarer å få det til å bli «jo, jo, men vi kunne fått poeng her» ... det blir sånne halmstrå man prøver å klamre seg til.

- Mot Stabæk kunne det blitt uavgjort. Det er ingen som kunne sagt noe på det. Stabæk var gode i en periode, så tok Vålerenga over, men det er ikke uflaks at du ligger der du ligger.

Mini mener det Vålerenga har levert må regnes som godt under pari, med tanke på klubbens ressurser.

- Jeg håper Vålerenga har som målsetting å være blant de seks beste i Tippeligaen. Da er det som skjer der nå for dårlig fotballmessig.

Vålerenga møter Løten i cupen onsdag, før Tromsø kommer på besøk til Oslo på søndag.

Kommentarer til denne saken