Gå til sidens hovedinnhold

- Minister drepte en million

FNs krigsforbryterdomstol i Arusha nord i Tanzania skal torsdag gjenoppta rettssaken mot åtte menn som er mistenkt for å stå bak folkemordet i Rwanda i 1994.

Fire ministere, med tidligere utenriksminister Jerome Bicamumpaka i spissen, er blant de åtte som blir stilt for retten, skriver NTB-Reuters-AFP.

Statsadvokat Paul Ng’arua fra Kenya sier han kommer til å argumentere for at de tiltalte er skyldige i massedrap på mer enn én million mennesker i 1994.

Én av de åtte som nå må svare for seg, regnes som hjernen bak blodbadet i Rwanda. Aktoratet mener Theoneste Bagosora som direktør i forsvarsdepartementet i den rwandiske hovedstaden Kigali, var hovedansvarlig for at opptil én million mennesker mistet livet. De sju medtiltalte er alle tidligere toppolitikere og høyere offiserer.

I løpet av 100 dager i 1994 ble hundretusener av rwandiske tutsier og moderate medlemmer av hutu-stammen drept av ytterliggående hutuer. Senere samme år ble regimet i Kigali styrtet av Rwandas patriotiske front, som nå har makten i landet.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet