Gå til sidens hovedinnhold

- Minner meg om en ung Rooney

David Moyes tror ikke Adnan Januzaj vil bukke under for presset.

18 år gamle Adnan Januzaj fikk oppmerksomhet over hele verden etter sine to scoringer for Manchester United i 2-1 seieren over Sunderland.

United-manager David Moyes føler seg imidlertid sikker på at den plutselige stjernestatusen til ungutten ikke vil gå til hodet på ham, slik man har sett det har gjort med andre store talenter.

LES OGSÅ:Januzaj undertegnet langtidskontrakt med United.

For eksempel da den daværende 17-åringen Federico Macheda scoret et fantastisk mål og sikret United-seier rett før slutt i en kamp mot Aston VIlla, noe som hjalp Sir Alex Fergusons lag til å sikre ligatittelen. Siden den gang har italieneren vært på utlån til klubber i Tyskland, England og hjemlandet Italia. Nå spiller 22-åringen for Championship-klubben Doncaster.

- Usannsynlig
Moyes sier at det er usannsynlig at Januzaj vil lide samme skjebne, og sammenligner samtidig belgieren med en ung Wayne Rooney.

- Han er en gutt som ikke har noe problem med å spille for reservene. Han har ikke noe problem med å trene med reservene, han har ikke noe problem med å trene med juniorlaget, sier Moyes ifølge The Mirror.

- Han har ikke noe ordentlig ego over seg, han er en veldig ydmyk gutt, legger skotten til.

- Jeg har snakket med ham. Jeg har snakket med ham om hva han må gjøre og med unge gutter kommer det til å komme nedturer, og det vil komme kamper hvor man ser det, fortsatte han, og la til:

- Vi kommer til å prøve å se etter det, men i øyeblikket seg jeg ikke det. Jeg ser at han har masse selvtillit med ballen, og at at han er kapabel til å gå forbi en spiller, og han kan spille den fra seg på en god måte. Jeg ser en veldig god fotballspiller.

Sammenlignes med Rooney
Da David Moyes var manager i Everton hadde fikk han også et stort talent inn på laget. Den gangen var det Wayne Rooney som var stortalentet, som nå har blitt en av verdens beste angrepsspillere.

- Jeg kan bare sammenligne ham med spillere jeg har sett i min karriere, som var gode, unge spillere. Charlie Nicholes var én, Paul McStay var en annen, sier United-manageren, og legger til:

- Selvsagt Wayne Rooney, og også Ross Barkley.

- Jeg vil si at Adnan Januzaj er i den kategorien. Han står på ingen måte tilbake for disse navnene, som en 18 år gammel spiller, forteller Moyes.

- Det er viktig å huske på at han fortsatt bare er 18 år. Han er ikke engang 20, han er 18. Noen spillere vil spille for klubber når de er 18, men jeg tror at å spille for Manchester United i den alderen er en stor ting, avsluttet United-manageren.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken