Gå til sidens hovedinnhold

Minnes ofrene etter katastrofen

Mange osloborgere benyttet lørdag anledningen til å tenne et lys i domkirken for ofrene etter katastrofen i Asia.

Det var en jevn strøm av mennesker kom til kirken i løpet av den offisielle sørgedagen lørdag. Oslo domkirke holder stengt lørdag kveld, men er åpen hele søndag fra klokka ti om formiddagen.

- Det er alltid mulig å komme til kirken for å snakke med noen. Om de som er der ikke har den kompetansen som trengs, får de tak i den i løpet av kort tid, forteller domprost Olav Dag Hauge til TV 2 Nettavisen.

Ingen nye tall
Norske myndigheter kom lørdag ikke med nye tall på omkomne eller savnede nordmenn etter flodbølgekatastrofen i Asia. Det betyr at det fortsatt er rundt 1450 nordmenn som er savnet, eller kan ha befunnet seg i katastrofeområdene, som myndighetene ikke får kontakt med.

21 nordmenn er bekreftet omkommet og norske myndigheter ba ordførere over hele landet forberede sorgarbeid. Krisepsykiater Pål Herlofsen sa lørdag at han tror de fleste av nordmennene som er savnet i Thailand, er omkommet.

Minnegudstjeneste i Phuket
For nordmenn som oppholder seg i Phuket i Thailand er det mulig å være med på minnegudstjeneste søndag kveld. Den norske ambassaden arrangerer sammen med det norske misjonsselskapet og sjømannskirken gudsgjeneste i Phuket for de etterlatte.

I Phuket hvor det vanligvis er full fest på nyttårsaften ble det en rolig markering.

- Ved midnatt gikk jeg ned på stranden utenfor Patong hvor det normal er stort fyrverkei. Det var avlyst i år. Det jeg møtte var ganske sterkt. Mange av lokalbefolkningen hadde med seg to lys som de tente på stranden. De fortalte at det var et lys for deres asiatiske venner og et lys for de europeiske venner som var rammet og drept av denne flodbølgen, fortalte TV 2-reporter Fredrik Gresvig til TV 2 Nyhetene.

Kommentarer til denne saken