Gå til sidens hovedinnhold

Minnet de døde og savnede

PHUKET (TV 2 Nettavisen): De pårørende som er i Phuket fikk søndag sette tente lys i sanden til minne for sine døde og savnede. Gudstjenesten bar preg av sorg, håp og vantro. Se bilder fra minnestunden.

- Dere skal tenne lys og sette dem i sanden. I sandstranden så og si. Det er lys om håp og minner. Disse kan stå ved siden av hverandre og lyse sterkere, sa sjømannsprest Stein Vangen under minnegudstjenesten i Phuket by søndag kveld.

Lysene, som ble satt i to store krukker med sand, skulle også brenne til minne om alle ofrene flombølgekatastrofen har krevd i Asia og Afrika.

Søkte felleskap
Minnegudstjenesten ble en sterk opplevelse for alle som var til stede i adventistkirken i Phuket. Fremst i kirkerommet satt 10 nordmenn som for en uke siden opplevde å miste noen av sine. Flere av de tilstedeværende ble selv fanget i flombølgene og leter fremdeles etter sine savnede.

Til stede var også flere fra det medisinske teamet som de siste dagene har hjulpet skadde nordmenn ut av Thailand, representanter fra UD og ambassaden, en av rettsmedisinerne som jobber med identifiseringsarbeidet og et stort pressekorps.

- I sorg søker man fellesskap, sa misjonsprest og representant for Det Norske Misjonsselskap i Thailand, Dag Johannessen, som den siste uken har jobbet tett med de pårørende i feriebyen i Thailand.

Hilsen fra kongen
Ambassadør Ragne Birte Lund leste opp en hilsen fra Kong Harald til de pårørende, hjelpemannskapene og norske myndigheters representanter i Thailand.

- Det er med vantro og sjokk at jeg har fulgt med katastrofen. Tankene går til dem som er involverte og spesielt dem som har mistet familie eller savner dem som står dem nær, het det i hilsenen fra kongen.

Beveget presse
Norsk presse ble bedt om å være til stede under minnegudstjenesten, blant annet for å formidle hjem til pårørende hvordan man markerte savnet.

Sjømannsprest Vangen inviterte også journalistene til å tenne lys.

- Jeg vet at dere har vært nær mange og lyttet til sterke opplevelser. Takk for at dere tar vare på minner og formidler innsatsen, fortvilelsen, avmakten og sinnet, sa Vangen.

En lang rekke journalister, hvorav flere har vært i området siden like etter katastrofen, la fra seg mikrofoner, kamera og notatblokker og gikk stille frem for å dele sorgen med dem som har mistet sine kjære. Flere av dem var tydelig beveget av stunden.

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme

Kommentarer til denne saken