Gå til sidens hovedinnhold

Minst åtte må ut etter storaksjon

Minst åtte personer vil bli sendt ut av landet etter storaksjonen mot et vikarbyrå i Drammen mandag kveld. Antallet kan bli doblet.

Fire personer er kjørt til Trandum transittmottak, som en mellomstasjon før de blir sendt ut av landet.

- Minst fire personer til vil bli sendt ut av landet, sier politiinspektør Wenche Øvregård Jonsson ved Søndre Buskerud politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Kan blir 18 personer
Politiet jobber med å kontrollere identifikasjon og oppholdsstatus til ti andre personer. Dermed kan antallet som blir sendt ut av Norge bli på til sammen 18 personer.

- Har de ikke lovlig oppholdstillatelse, vil de bli sendt ut av landet innen kort tid. Vi håper på å finne dette ut i løpet av dagen, sier Øvregård Jonsson.

Kripos, UDI og Søndre Buskerud politidistrikt slo til mot vikarbyrået etter mistanke om ulovlig formidling av arbeidskraft. De oppsøkte også flere ulike adresser rundt om i Drammen.

Til sammen 32 person ble pågrepet i aksjonen. Tolv av de pågrepne kunne dokumentere lovlig opphold i Norge, og ble dimittert i løpet av mandagskvelden.

Fått avslag tidligere
- Flere av de pågrepne har fått avslag på asylsøknaden i Norge tidligere, og noen av dem har også vært sendt ut av landet tidligere, sier politiinspektøren til TV 2 Nettavisen.

Finner ikke politiet pass eller reisedokumenter, kan de ikke sende en person ut av landet. Personen vil da, ifølge Øvregård Jonsson, bli fremstilt for varetektfengsling.

To av de pågrepne søkte i går kveld om asyl i Norge, og er kjørt til Oslo.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag