Kenny Dalglish fikk onsdag sparken i Liverpool. Skotten overtok som manager etter Roy Hodgson, og ledet klubben til seier i ligacupen denne sesongen, men en skuffende åttendeplass i ligaen.

Legendestatusen er imidlertid intakt. Dalglish, klubbens beste spiller noensinne, nektet å motta kompensasjon for kontraktsbruddet og ba klubben om å bruke pengene på å styrke spillerstallen.

Torsdag ble det kjent at Liverpool har kontaktet Wigan Athletic for å få tillatelse til å snakke med Roberto Martinez. Den 38 år gamle spanjolen har gjort en god managerjobb med både Swansea og Wigan, og klubbeier Dave Whelan har derfor lenge regnet med at en større klubb en dag kom til å ringe.

Martinez ble umiddelbart bookmakernes favoritt til å lande jobben som Liverpools manager.

Så enkelt er det imidlertid ikke. The Independent skriver fredag at Liverpools eier, Fenway Sports Group, vil søke høyt og lavt for å finne Kenny Dalglishs erstatter.

Åtte navn
Ifølge den troverdige avisen vil Liverpool snakke med minst åtte managere. Pep Guardiola, som nå gir seg i Barcelona, står på listen, selv om det er uvisst om spanjolen vil være interessert i jobben.

Brendan Rodgers i Swansea er høyaktuell, og sammen med Andre Villas-Boas den som gir nest lavest odds. Men Rodgers skal i følge Sky Sports ha takket nei til å snakke med Liverpool om en eventuell avtale.

Villas-Boas er muligens interessert, men kobles også til Roma. Didier Deschamps i Marseille er også tilgjengelig, ettersom mange av den franske klubbens fans ønsker ham bort etter en tøff sesong.

Et annet navn The Independent trekker fram, er Borussia Dortmunds Jürgen Klopp. 44-åringen er under kontrakt fram til 2016 og skal angivelig ikke være interessert i å forlate den ferske seriemesteren i Tyskland.

Leid inn konsulenter
Mange fans har reist spørsmålet om hvem som skal finne manageren, ettersom mange ledere har fått sparken.

Liverpool skal visstnok ha leid inn eksterne konsulenter for å hjelpe klubben i jakten på den neste manageren, men The Independent har ikke fått administrerende direktør Ian Ayre, en av få menn i klubbledelsen som ikke har fått sparken, til å avsløre hvem dette er.

- De er erfarne nok til å være i posisjon til å gi råd, er alt Ayre ville si. Selv fikk han nylig forlenget sin kontrakt med Liverpool.

Sportsdirektør Damien Comolli ble sparket i april og skal erstattes av to stillinger; en som håndterer den sportslige ledersiden og en som håndterer den administrative. Det er ventet at disse to vil være på plass innen to uker. Fotballredaktør Jen Chang i Sports Illustrated hentes inn som kommunikasjonssjef.

- Må lykkes i ligaen
En interessant innrømmelse Ian Ayre kommer med i intervjuet, er at Kenny Dalglish ville fått sparken selv med seier i FA-cupen.

- Ligacupen og FA-cupen genererer ikke den inntekten og suksessen som skal til for å fortsette å investere. Hvis du ønsker å være suksessrik, må du fortsette å investere. Folk liker ikke å høre at fotball er business. De gjør ikke det.

- De vil se oss dytte haugevis av penger inn i laget og vinne mange trofeer, men du er nødt til å ha begge deler. Du er nødt til å ha suksess i ligaen. Hvis du ikke gjør det bra i ligaen og ikke kommer deg til Champions League, skriver du jo sjekkene fra din egen lomme. Det er ikke en varig løsning, konstater Ayre.